Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΝΕΑ«Ούτε ένας συμβασιούχος να μην απολυθεί»

«Ούτε ένας συμβασιούχος να μην απολυθεί»

Υλοποιώντας την απόφαση που πάρθηκε σε μαζική συνέλευση στις 3 Ιούλη ο Σύλλογος ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης προχωράει αύριο Πέμπτη 6/7 σε ΣΤΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ από 11:30 μέχρι 15:30 και συγκέντρωση 12μμ στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Αναλυτικά η ανακοίνωση – κάλεσμα του Συλλόγου για την αυριανή Στάση Εργασίας και την συγκέντρωση είναι η παρακάτω:

«Οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει και συνεχίζουν να πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος στο βωμό της πλήρους απουσίας μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, συνολικότερα στην απουσία προστασίας της ζωής, της εντατικοποίησης της εργασίας, των απολύσεων και ιδιωτικοποιήσεων, συνολικά μιας οικονομίας που κινείται με μοναδικό κριτήριο το κέρδος. Λίγες μόνον ώρες μετά τον τραγικό χαμό της συναδέλφου στην καθαριότητα, στο Δήμο Ζωγράφου, ένας ακόμα συνάδελφος μας συμβασιούχος δίνει τη μάχη για τη ζωή του, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, επιβεβαιώνοντας ότι η πολιτική που ακολουθείται και στον τομέα της καθαριότητας θέτει σε κίνδυνο, όχι μόνο τις θέσεις εργασίας, αλλά και την ίδια τη ζωή των εργαζομένων.

Κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων τις ημέρες που οι εργαζόμενοι αγωνιζόντουσαν για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, αυτοί δήλωναν σε όλους τους τόνους ότι από τα σκουπίδια θίγεται η υγεία των πολιτών. Για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων δεν έχουν πει κουβέντα.

Ο δίκαιος αγώνας μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά συνεχίζεται με την ίδια και μεγαλύτερη μαχητικότητα, ένας σκληρός και διαρκής αγώνα που δεν τελειώνει σήμερα. Συνεχίζουμε. Επιστρέφουμε την τροπολογία, πρόταση της κυβέρνησης πίσω σαν απαράδεκτη. Η πρόταση αυτή υπηρετεί τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για πάνω από 10χιλ. απολύσεις συμβασιούχων. Αποκαλύφθηκε η κοροϊδία της κυβέρνησης που έταζε νομοθετική ρύθμιση για μονιμοποίηση. Η πρόταση που κατάθεσε και ψηφίστηκε εμπεριέχει τα στοιχεία των μαζικών απολύσεων και της αποψίλωσης υπηρεσιών με απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών.

Η δικιά μας πρόταση, μετατροπής όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους βοήθησε τόσο στη δημιουργία του κοινού αγωνιστικού μετώπου όσο και στην στήριξη και αλληλεγγύη της κοινωνίας σε αυτό τον αγώνα παρά τη λυσσαλέα επίθεση που δεχτήκαμε.  Η μόνη και άμεση λύση είναι η μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, είναι η νομοθετική ρύθμιση που έφεραν στην Βουλή οι 25 επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα. Ούτε ένας συμβασιούχος να μην απολυθεί.

Οι κινητοποιήσεις μας αποκάλυψαν το μαύρο μέτωπο που στέκεται ενάντια στους εργαζόμενους. Κυβέρνηση, κόμματα που ψηφίσαν τα μνημόνια, που στηρίζουν την Ε.Ε. και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, δήμαρχοι και περιφερειάρχες, τα Μ.Μ.Ε. των εργολάβων των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Είναι το μαύρο μέτωπο που απαιτεί υποταγή των εργαζομένων για τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων. Όσο και αν προσπάθησε η κυβέρνηση να εμφανίσει σαν υποκινητή τη Ν.Δ. για να συκοφαντήσει τον αγώνα μας, αποδείχθηκε ότι και οι δύο υπηρετούν την ίδια πολιτική, τις απολύσεις και την ιδιωτικοποίηση. Οι δήμαρχοι αποκαλύφτηκαν για το πόσο «ανεξάρτητοι» είναι, φάνηκε το πόσο πρόθυμοι είναι να υλοποιήσουν την πολιτική αυτή. Οι εργαζόμενοι αναγνώρισαν και τους αγωνιστές δημάρχους που με συνέπεια στέκονται στο πλευρό τους για το δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα.

Υλοποιώντας την απόφαση που πάρθηκε σε μαζική συνέλευση στις 3/7 προχωράμε αύριο Πέμπτη 6/7 σε ΣΤΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ από 11:30 μέχρι 15:30 και συγκέντρωση 12μμ στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης

Μαζικά, αγωνιστικά απαιτούμε:

  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
  • ΜΕΤΑΤΡΟΠΉ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΛΉΡΩΤΟΣ
  • ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Να μην χυθεί άλλο αίμα συναδέλφου.

Ο αγώνας θα κριθεί στο δρόμο και  στους χώρους δουλειάς, δεν κάνουμε βήμα πίσω.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ