Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑγωνιστικές κινητοποιήσεις των Συμβασιούχων στους ΟΤΑ για το δικαίωμα στην εργασία

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Συμβασιούχων στους ΟΤΑ για το δικαίωμα στην εργασία

Την απόφαση για 24ωρη απεργία και πανελλαδική συγκέντρωση των συμβασιούχων στην Αθήνα, στο υπουργείο Εσωτερικών την Πέμπτη, και καταλήψεις στα αμαξοστάσια των δήμων από σήμερα, πήρε σήμερα  η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ, με αίτημα τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου και με αφορμή την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που χαρακτηρίζει αντισυνταγματική ακόμα και την παράταση των συμβάσεων.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής πρότεινε να γίνουν αύριο καταλήψεις και η απεργία να πραγματοποιηθεί την Τρίτη και να ακολουθήσει κλιμάκωση του αγώνα, σημειώνοντας την ανάγκη της άμεσης αγωνιστικής αντίδρασης των εργαζομένων αλλά και ότι οι κινητοποιήσεις για το ζήτημα αυτό δεν ξεκινάνε τώρα αλλά έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό. Τελικά η πρότασή της δεν έγινε δεκτή.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ υιοθετεί τη θέση για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, θέση που έχουν αναδείξει τα ταξικά συνδικάτα, και η οποία πρόσφατα κατατέθηκε από αυτά και τις Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων με τη μορφή πρότασης νόμου στη βουλή σε όλα τα κόμματα πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Πριν τη συνεδρίαση της ΠΟΕ ΟΤΑ είχε προηγηθεί συνεδρίαση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής με Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων από πολλούς δήμους της Αθήνας προκειμένου να προγραμματίσουν τη συνέχεια της αγωνιστικής δράσης τους την οποία έχουν αναπτύξει πολύμορφα όλο το προηγούμενο διάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ