Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑπέχουν από την εργασία τους οι συμβασιούχοι του δήμου Θεσσαλονίκης το τριήμερο...

Απέχουν από την εργασία τους οι συμβασιούχοι του δήμου Θεσσαλονίκης το τριήμερο 3-4-5 Ιούνη

Αποχή από τις εργασίες για το τριήμερο 3-4-5 Ιούνη αποφάσισαν οι συμβασιούχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης και το σωματείο που ανήκουν, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης. Η απόφαση για αποχή ελήφθη μετά από πρόταση και επιμονή της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ), στη συνεδρίαση ΔΣ του Συλλόγου, ενώ την πρόταση δεν ψήφισε η παράταξη «Δύναμη Ενότητας».

Όπως αναφέρει η ΔΑΣ στην ανακοίνωσή της, «διεκδικούν και με αυτή την κινητοποίηση την παραμονή τους στη δουλειά και τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Να σημειωθεί ότι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι για να πληρωθούν τα ψίχουλα που παίρνουν ως προσαύξηση για εργασία Κυριακή και αργίες, περίπου 6 ευρώ, θα πρέπει να προσφύγουν δικαστικά. Όπως προσέφυγαν για τους μισθούς τους, αφού η επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν υπογράφει τα εντάλματα πληρωμής».

Με την ίδια ανακοίνωσή της η ΔΑΣ καταγγέλλει ότι με την εξαγγελία της αποχής έχει ξεσπάσει  ένα κύμα απειλών και εκβιασμών προς τους εργαζόμενους για να σπάσει η αποχή. Καταγγέλλει ότι πίσω από την επίθεση αυτή βρίσκεται ο γενικός γραμματέας του δήμου, ενώ πρώτο ρόλο σε αυτήν παίζουν οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της «Δύναμης Ενότητας», παράταξη στην οποία ανήκει ο πρόεδρος στον ΣΕΔΘ και η οποία στην ομοσπονδία στηρίζει τη «Συνδικαλιστική Ανατροπή». Αναφέρει συγκεκριμένα ότι «η πλειοψηφία του ΣΕΔΘ όλο αυτό το διάστημα που γίνονται κινητοποιήσεις για το θέμα των συμβασιούχων, όχι μόνο παραμένει θεατής, αλλά βάζει και εμπόδια».

Η ΔΑΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην αποχή, τονίζοντας: «Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των συναδέλφων συμβασιούχων είναι προς όφελος όλων των εργαζομένων. Η παραμονή των συναδέλφων βάζει εμπόδια και σε όσα συμφώνησαν κυβέρνηση και ΕΕ -σύμφωνα και με τις δηλώσεις της υπουργού Γεροβασίλη- για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας. Ιδιωτικοποιήσεις που υπέρμαχός τους είναι και η διοίκηση Μπουτάρη».

Καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για:

– Παραμονή στη δουλειά όλων των συμβασιούχων. Μετατροπή της σύμβασής τους σε αορίστου χρόνου.

– Πληρωμή όλων των εξαιρέσιμων και νυχτερινών που οφείλει η διοίκηση Μπουτάρη στους εργαζόμενους της υπηρεσίας καθαριότητας και άλλων υπηρεσιών από το Φλεβάρη.

– Πληρωμή όλων των αναδρομικών της «προσωπικής διαφοράς» που οφείλονται στους συναδέλφους που έγιναν αορίστου χρόνου με δικαστική απόφαση, από το Σεπτέμβρη του 2015. Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που επιβάλλει την πληρωμή τους έχει βγει εδώ και μήνες και η διοίκηση Μπουτάρη δεν τους έχει πληρώσει ακόμη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ