Τελευταία

  Συλλαλητήριο σήμερα Τρίτη για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων στους ΟΤΑ

  30-05-2017

  Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ  & Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης με την οποία καλεί όλους τους εργαζόμενους σε ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ σήμερα Τρίτη 30 Μαΐου και ώρα 7:00 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου,  με κύριο αίτημα  τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

  «Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ  & Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους εργαζόμενους σε ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ αύριο Τρίτη 30 Μαΐου και ώρα 7:00 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου,  με κύριο αίτημα  τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

      Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι!

      Το παιχνίδι  που παίζεται στις πλάτες μας  δεν μπορούμε να το παρακολουθούμε αμέτοχοι,  ως θεατές.  Μετά τη φημολογούμενη  απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου  η κυβέρνηση  καλλιεργεί τον εφησυχασμό,  ότι προσπαθεί να βρει λύση.    Από κοντά η πλειοψηφία των Δημάρχων,  που ενώ  στην αρχή χάρηκαν  με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου,  τώρα εμφανίζονται στο πλευρό μας,  παίρνοντας ανώδυνες αποφάσεις στα  Δημοτικά  Συμβούλια ότι μας θέλουν.  Είναι οι ίδιοι που  έχουν ήδη αποφασίσει  την  ιδιωτικοποίηση  των υπηρεσιών  στις οποίες  δουλεύουμε.

      Στην ίδια πλευρά και η  ΠΟΕ-ΟΤΑ   εξακολουθεί να μη θέλει  τους συμβασιούχους ως  μέλη στην Ομοσπονδία,   καλλιεργεί  κλίμα εφησυχασμού, σιγοντάροντας  ουσιαστικά την κυβέρνηση.

      Να μην περάσουν αυτές οι λογικές!   Οργανώνουμε τον αγώνα μας!  Έχουμε την εμπειρία,  δεν μπορούν να μας κοροϊδεύουν.  Το έδειξαν και οι μαζικές κινητοποιήσεις,  οι συνελεύσεις που κάναμε το τελευταίο διάστημα.  Δεν κάνουμε βήμα πίσω από αυτά που διεκδικούμε!   Είμαστε αποφασισμένοι,  δεν  ξαναγυρίζουμε στην ανεργία!  Ας το πάρουν  χαμπάρι!

  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  1. Νομοθετική ρύθμιση για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων,  χωρίς όρους και προϋποθέσεις,  με πλήρη μισθολογικά,  εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  2. Καμία απόλυση συμβασιούχου.
  3. Έξω οι επιχειρηματικοί όμιλοι από τις υπηρεσίες των Δήμων
  4. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.

  Όλοι  στη  συγκέντρωση  την ΤΡΙΤΗ  30 ΜΑΪΟΥ 2017

  ώρα 7:00μμ  στο Άγαλμα Βενιζέλου

  Συνεχίζουμε τον αγώνα μας,  κερδίζουμε το δίκιο μας!»

  You must be logged in to post a comment Login