Τελευταία

  Απομονώστε αυτούς που διασπούν τους αγώνες των εργαζομένων – 48ωρη Απεργία Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Μάη στους ΟΤΑ

  21-05-2017

  Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία των εργαζομένων στον δήμο της Θεσσαλονίκης με την οποία καλεί τους εργαζόμενους να απομονώσουν όσους διασπούν τους αγώνες τους. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω!

  «Η ΔΑΣ δήμου Θεσσαλονίκης καλεί τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά στη 48ωρη απεργία στις 22-23 Μάη. Και τα νέα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση τσακίζουν όλους τους εργαζόμενους. Φέρνουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις και μείωση προσωπικού στους δήμους και το δημόσιο, ένταση των ιδιωτικοποιήσεων, κατάργηση των ΒΑΕ κ.α. Οι δήμαρχοι της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) θα εφαρμόσουν για ακόμη μία φορά στο ακέραιο την αντεργατική πολιτική.

  Κυβέρνηση και πλειοψηφία δημάρχων αναμένουν και την επίσημη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Ε.Σ.) για να απολύσουν χιλιάδες εργαζόμενους που εργάζονται με παρατάσεις συμβάσεων στις υπηρεσίες καθαριότητας και αλλού. Απόφαση του Ε.Σ. που εντάσσεται στη νέα συμφωνία κυβέρνησης-ΕΕ για απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις. Οι συνάδελφοί μας συμβασιούχοι, εδώ και καιρό, δίνουν έναν μαχητικό και δύσκολο αγώνα για μόνιμη δουλειά για όλους. Η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που παρακολουθούσε αμέτοχη, κήρυξε την απεργία υιοθετώντας, ουσιαστικά, την επιχειρηματολογία του υπουργού εσωτερικών Σκουρλέτη που μιλάει μόνο για την πληρωμή των δεδουλευμένων και κάποια μοριοδότηση για να συμμετέχουν οι συνάδελφοι σε διαγωνισμούς για μόνιμο προσωπικό που κάποτε μπορεί να γίνουν. Οι δηλώσεις της υπουργού Γεροβασίλη ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στην ΕΕ ότι θα δώσει τις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, σίτισης σε ιδιώτες- για να θησαυρίζουν, με τον λαό να πληρώνει διπλά και τρίδιπλα- δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες.

  Το πλαίσιο αιτημάτων της πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και η μορφή της απεργίας (μια μέρα απεργούμε για τους παιδικούς σταθμούς, μια μέρα για τους συμβασιούχους) διασπούν τον ενιαίο αγώνα των εργαζομένων. Από κοντά και η πλειοψηφία του ΣΕΔΘ, “Δύναμη Ενότητας” (“Συνδικαλιστική Ανατροπή” – ΔΑΚΕ) και ΑΔΗΚ (διάσπαση της ΔΑΚΕ). Την Πέμπτη 18 Μάη, στο έκτακτο δ.σ. που ζήτησε η ΔΑΣ για την οργάνωση της απεργίας, αρνήθηκαν, ψηφίζοντας λευκό στην πρότασή μας, για συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς και περιφρούρηση της απεργίας. Το ίδιο είχαν κάνει και στο περασμένο δ.σ., όταν καταψήφισαν την πρότασή μας για συμμετοχή του ΣΕΔΘ στις τριήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις 12,13,14 Μάη που είχε κηρύξει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης (σωματείο που πλειοψηφία είναι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ) για τις απολύσεις των συμβασιούχων. Η “Δύναμη Ενότητας” συμμετείχε και στο “έκτακτο σχέδιο” της διοίκησης Μπουτάρη για να χτυπηθεί η απεργία. Όλα αυτά, τη στιγμή που 700 συμβασιούχοι εργάζονται στην καθαριότητα στον δήμο Θεσσαλονίκης. Ακολουθούν, φυσικά, την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και δεν εγγράφουν ως μέλη συμβασιούχους στον ΣΕΔΘ. Παρόμοια στάση με την πλειοψηφία του ΣΕΔΘ έχουν και τα σωματεία ΣΕΚ και “Ενωτικός Σύλλογος”.

  Παίρνουμε μέρος στην απεργία με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας, απομονώνοντας τους διασπαστές του αγώνα μας και τους επαγγελματίες απεργοσπάστες.

  • Καμία απόλυση. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων.
  • Να μην κλείσει καμιά δομή στους παιδικούς σταθμούς. Δημόσια ενιαία προσχολική αγωγή, κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς.
  • Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, να φύγουν οι ιδιώτες από τις υπηρεσίες των δήμων.
  • Όχι στην περικοπή των ΒΑΕ. Να ενταχθούν και άλλες ειδικότητες.

  Συγκεντρώσεις: Δευτέρα 22 Μάη, άγαλμα Βενιζέλου, 11πμ

                            Τρίτη 23 Μάη, Τσιμισκή-πλατεία Αριστοτέλους, 10πμ»

  You must be logged in to post a comment Login