Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΜαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στην πλατεία του Ευόσμου

Μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στην πλατεία του Ευόσμου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Εύοσμο το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ την Παρασκευή 5 Μάη. Δεκάδες μαθητές συναντήθηκαν μαζί με την ΚΝΕ και συζήτησαν το κεντρικό περιεχόμενο του Φεστιβάλ – «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δε θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για το δίκιο».

Από νωρίς το πρωί τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ προετοίμασαν και στόλισαν τον χώρο στην πλατειά Εύοσμου, ενώ το Φεστιβάλ ξεκίνησε με επιτραπέζιο παιχνίδι με ερωτήσεις για τον πόλεμο.

Ακολούθησε μουσικοθεατρικό αφιέρωμα με θέμα: «Να μην πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για το δίκιο». Ομάδα μαθητών Μενεμένης διαμόρφωσε και παρουσίασε θεατρικό σκετς με θέμα ενάντια στα ναρκωτικά, οπού παρουσίαζε με σατιρικό αλλά και εύστοχο τρόπο γιατί υπάρχουν τα ναρκωτικά σε μια εκμεταλλευτική κοινωνία, ποιους εξυπηρετούν και το σταθερό μέτωπο που πρέπει να έχουν οι μαθητές απέναντι σ’ αυτά. Ακολούθησε hip-hop και breakdance show.

Ακολούθησε συζήτηση με θέμα: «Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών, όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών», όπου αναδείχτηκε ποια είναι η αιτία του πολέμου καθώς και οι τραγικές συνέπειές του, οι ευθύνες της κυβέρνησης – ΕΕ – ΝΑΤΟ. Ιδιαίτερα απασχόλησε το ζήτημα του αγώνα που πρέπει να κάνει κάθε νέος απέναντι στο σύστημα που γεννά τους πολέμους και την προσφυγιά.

Προβλήθηκε βίντεο που ετοίμασαν οι μαθητές Σταυρούπολης για τις μαθητικές κινητοποιήσεις της προηγούμενης περιόδου .

Μαθητές από Σταυρούπολη ξεσήκωσαν τον κόσμο με ποντιακά τραγούδια. Στη συνέχεια ακολούθησε ροκ και έντεχνη συναυλία από μαθητές του Μουσικού σχολείου Θεσσαλονίκης, των Αμπελοκήπων. Το μουσικό κομμάτι έκλεισε με μαθητές από τον Εύοσμο που ερμήνευσαν λαϊκά τραγούδια.

Στο χώρο υπήρχαν ταμπλό που έφτιαξαν μαθητές για την Oκτωβριανή Επανάσταση, εκθέσεις φωτογραφίας για το προσφυγικό και για το σχολείο στο σοσιαλισμό, καθώς και περίπτερο της «Σύγχρονης Εποχής».

Στη διάρκεια της προετοιμάσιας του Μαθητικού Φεστιβάλ, οι μαθητικές οργανώσεις της ΚΝΕ στη Δυτική Θεσσαλονίκη οργάνωσαν τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5, με σύνθημα: «Το φασισμό καλά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ