Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΣυγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις αποφάσεις για κλείσιμο σχολείων

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις αποφάσεις για κλείσιμο σχολείων

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις αποφάσεις για κλείσιμο σχολείων, πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι στους Δήμους Θεσσαλονίκης και Νεάπολης – Συκεών, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Στις Συκιές, διαδήλωσαν ενάντια στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων της περιοχής της Βάρνας. Στο πλευρό μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών συμμετείχε η Λαϊκή Επιτροπή και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών. Οι μικροί μαθητές μπήκαν μπροστά και έδωσαν τον παλμό στην πορεία που ξεκίνησε από το 1ο Νηπιαγωγείο Συκεών και κατέληξε μπροστά στο πρώην δημαρχείο Συκεών όπου περίμεναν κι άλλοι συγκεντρωμένοι γονείς από άλλα σχολεία της περιοχής.

Οι συγκεντρωμένοι επέρριψαν ευθύνες τόσο στη διοίκηση του δήμου, που κωλυσιεργεί εδώ και δεκαετίες να αποπερατώσει οικόπεδα της περιοχής χαρακτηρισμένα ως σχολική στέγη με αποτέλεσμα δεκαετίες τώρα να στεγάζει σε αίθουσες καταστημάτων τα παιδιά, όσο και στην κυβέρνηση που συναινεί στις καταργήσεις σχολικών μονάδων, ψηφίζει νόμους που μειώνουν τα κονδύλια στην Παιδεία, παγώνει τους διορισμούς, φέρνει κόφτη δαπανών.

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ενάντια στην απόφαση του δήμου να βάλει λουκέτο στο 12ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Μέγαρο Μουσικής, κρίνοντάς το ακατάλληλο.

Εδώ και δύο χρόνια η διοίκηση του δήμου επιδιώκει να κλείσει το σχολείο, χωρίς όμως στο μεταξύ να έχει φροντίσει να εξασφαλιστούν όλες οι υλικοτεχνικές προϋποθέσεις για τη λειτουργία του σε κατάλληλο και ασφαλές διδακτήριο.

Μέσα από την κινητοποίηση αναδείχτηκε το πρόβλημα σχολικής στέγης που εξακολουθεί να βασανίζει τη Θεσσαλονίκη καθώς εδώ και χρόνια απουσιάζει εντελώς ακόμα και ένα στοιχειώδες πρόγραμμα αντιμετώπισης των τραγικών ελλείψεων σχολικών αιθουσών και ανέγερσης σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ