Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΣε σύσκεψη καλεί η Επιτροπή Ειρήνης Θεσσαλονίκης

Σε σύσκεψη καλεί η Επιτροπή Ειρήνης Θεσσαλονίκης

Σύσκεψη φορέων για τον καλύτερο σχεδιασμό και προετοιμασία των φετινών αντιιμπεριαλιστικών – αντιπολεμικών εκδηλώσεων του μήνα Μάη οργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 3 Μάη στις 19.00 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Στο κάλεσμά της η ΕΔΥΕΘ τονίζει:

«Η κρίση γεννά φτώχεια, ανεργία και πόλεμο. Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί εντείνονται, κλιμακώνεται το κυνήγι των εξοπλισμών, πολλαπλασιάζονται οι εστίες πολεμικών αναμετρήσεων. Οι ευθύνες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και οργανισμών είναι τεράστιες. Οι αντιπαραθέσεις τους προκαλούν συγκρούσεις, δυστυχία και θάνατο. Το δράμα των ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών συνεχίζεται και βαθαίνει.

Η χώρα μας, δεμένη στο άρμα των ιμπεριαλιστικών ενώσεων και συμμαχιών -ΝΑΤΟ και ΕΕ- συμμετέχει δραστήρια στους ανταγωνισμούς. Η κυβέρνηση δίνει “γην και ύδωρ” στο ΝΑΤΟ για να εξοντώνει τους λαούς. Εμπλέκει τη χώρα στους ΝΑΤΟικούς πολεμικούς σχεδιασμούς με σκοπό την αναβάθμιση της γεωστρατηγικής θέσης της ελληνικής αστικής τάξης και την καλύτερη συμμετοχή της στο πλιάτσικο σε βάρος των λαών. Εκθέτει έτσι το λαό και τη νεολαία μας σε θανάσιμους κινδύνους.

Στην Ελλάδα έχει στηθεί ένα πυκνό πλέγμα από ξένες στρατιωτικές υποδομές: Βάσεις, στρατηγεία, επιτελεία και στρατόπεδα εκπαίδευσης, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις στη χώρα μας είναι υποταγμένες απόλυτα στο επιθετικό στρατιωτικό δόγμα του ΝΑΤΟ.

Στην πόλη μας υπάρχουν και λειτουργούν δύο σημαντικά για την ΝΑΤΟική λυκοσυμμαχία στρατηγεία:

– Το Στρατηγείο της ΝΑΤΟικής Δύναμης Ταχείας Ανάπτυξης (NRDC-GR), στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού.

– Το ΝΑΤΟικό Κοινό Επιτελείο Ηλεκτρονικού Πολέμου (JEWCS), με έδρα την 113η Πτέρυγα Μάχης, αεροπορική βάση Μίκρας.

Σύμφωνα μάλιστα με το “Μνημόνιο Κατανόησης” εγκατάστασης της ΝΑΤΟικής Δύναμης Ταχείας Ανάπτυξης (NRDC-GR), που ψηφίστηκε από τη Βουλή το Δεκέμβρη 2008 με τις ψήφους της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ., η χώρα μας αναλαμβάνει την υποχρέωση να φιλοξενεί στο έδαφός της όπλα μαζικής καταστροφής, πυρηνικά, βιολογικά και χημικά.

Απάντηση και αντίσταση στη συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο μπορεί να δώσει μόνο ο λαός και οι αγώνες του. Αγώνες, που πρέπει να βάλουν στο στόχαστρό τους και το κλείσιμο των ΝΑΤΟικών βάσεων και στρατηγείων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ