Τελευταία

  22ο Φεστιβάλ παιδείας στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

  27-04-2017
  Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου  από τις 3 έως τις 18 Μαΐου οργανώνει με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση το Φεστιβάλ Παιδείας το οποίο φέτος  συμπληρώνει 22 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας του στη σχολική ζωή.
  Ο θεσμός αυτός ανανεώθηκε επιτυχώς τα τελευταία δύο χρόνια με επιμέρους ενότητες διαγωνιστικού χαρακτήρα, και στηρίχθηκε τόσο από την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα (καθηγητές και σχολικούς συμβούλους), όσο και από ποιητές της πόλης μας, ηθοποιούς-καθηγητές της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης ΚΘΒΕ, καθώς και από πανεπιστημιακούς του ΑΠΘ (Σχολή Καλών Τεχνών).
  « Χαιρετίζοντας την κορυφαία αυτή γιορτή της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας του δήμου μας, ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς που δίνουν ψυχή σε αυτόν τον πολιτιστικό και παιδαγωγικό θεσμό. Δηλώνουμε την ολόπλευρη υποστήριξη και συμπαράσταση μας σε όλες τις δράσεις και πρωτοβουλίες της μεγάλης σχολικής οικογένειας του Δήμου μας και ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή συνέχεια στο έργο τους « δήλωσε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ,. Πέτρος Σούλας.

  «Είναι δίπλα μας…»  είναι το θέμα του φετινού Φεστιβάλ Παιδείας και μέσα από ένα τόσο γενικό και απεριόριστο θέμα το οποίο  αποκτά ακόμη πιο ενδιαφέρουσες διαστάσεις μέσα από τα μάτια των παιδιών, οι διοργανωτές  ωθούν, προτρέπουν και παροτρύνουν τα ίδια τα παιδιά να  αποτυπώσουν στο χαρτί, στη φωτογραφία, αλλά και στον επιχειρηματολογικό λόγο, τα σημερινά κοινωνικά προβλήματα και να μας πουν τι τα πληγώνει, τι τα  λυτρώνει, τι δίνει νόημα και προοπτική στη ζωή τους αλλά και τι είναι αυτό που πρέπει να διορθωθεί μέσα από την δική τους οπτική.

  Με δεδομένο λοιπόν ότι  όλα « είναι δίπλα μας»  η  φτώχεια, η ανεργία, οι πρόσφυγες, ο πόλεμος, η αδικία,  το καλό, το κακό,  η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός, η επιστήμη, η αγάπη, κ.α  αναμένεται ότι το 22ο Φεστιβάλ  θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

  « Τα  παιδιά μας – όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος -με την απρόβλεπτη δημιουργική τους έκφραση και την νεανική επαναστατική τους φαντασία, αξιοποιώντας το  πανόραμα  των Τεχνών,  θα μας πουν με το δικό τους εύστοχο τρόπο, αυτά που «θέλουν» και «διεκδικούν» και  θα μας δείξουν αυτά που « αναζητούν» και

  « επιθυμούν» να διορθώσουν και να αλλάξουν,  για να ζήσουν σ έναν κόσμο καλύτερο χωρίς προκαταλήψεις, δογματισμούς και  εμπόδια» δήλωσε ο  Αντιδήμαρχος Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς  κ. Παύλος Σιταρίδης.

  Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι θεματικές του 22ου Φεστιβάλ Παιδείας θα είναι

  –         ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ – ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΜΑΪΟΥ

  –         ΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΪΟΥ

  –         ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΜΑΪΟΥ

  –         ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΡΙΤΗ 9 ΜΑΪΟΥ

  –         ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΪΟΥ

  –         ΑΡΧΑΙΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΜΑΪΟΥ

  και θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου ( Μ. Αλεξάνδρου 57) ενώ η  τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί  στην κεντρική πλατεία Ευόσμου. Πρόκειται για  εκδήλωση  στην οποία όλοι οι διακριθέντες των διαγωνισμών θα παρουσιάσουν το έργο τους και σε όλους τους συμμετέχοντες των διαγωνισμών, όπως και στα σχολεία θα δοθούν αναμνηστικά. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από καλλιτεχνικό πρόγραμμα μαθητικών μουσικών συγκροτημάτων και καλλιτεχνικών ομάδων.

  You must be logged in to post a comment Login