Τελευταία

  Κινητοποίηση στον Εύοσμο για τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

  26-04-2017

  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Κέντρο Υγείας Ευόσμου και πορεία με κατάληξη στην πλατεία Ευόσμου, πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα εργατικά σωματεία και φορείς της Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντας τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τις επιπτώσεις στον εργαζόμενο λαό.

  Στη συγκέντρωση μίλησε η Γιώτα Αλατζά, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Κατήγγειλε την κυβέρνηση που στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων, προωθεί την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας με τη μείωση των κρατικών δαπανών και τη λειτουργία των μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Όπως είπε, στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, η χρηματοδότηση των μονάδων ΠΕΔΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό μειώνεται συνεχώς χρόνο με το χρόνο κι αυτό σημαίνει μειωμένες δαπάνες και για το προσωπικό του ΠΕΔΥ.

  Την ώρα που τα Κέντρα Υγείας «αναστενάζουν» κάτω από το βάρος των τεράστιων ελλείψεων σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό, αντιδραστήρια, κλπ, η κυβέρνηση μειώνει ακόμα περισσότερα τα κονδύλια για τη χρηματοδότησή τους. Αυτό οδηγεί σε απόλυτη επιδείνωση της ήδη άσχημης κατάστασης και στη χειροτέρευση των όρων παροχής πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο λαό. Την ίδια όμως στιγμή, τα ίδια έσοδα των μονάδων ΠΕΔΥ, δηλαδή οι απευθείας πληρωμές των ασθενών, συνεχώς αυξάνονται.

  Κάλεσε υγειονομικούς και όλο τον εργαζόμενο λαό, τους φορείς του, να δυναμώσουν τον αγώνα για να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην υγεία, να γίνουν μαζικές προσλήψεις προσωπικού, να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες των εργαζομένων, πλήρη κρατική χρηματοδότηση, πλήρη εξοπλισμό και στελέχωση όλων των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία – πρόνοια για όλους.

  You must be logged in to post a comment Login