Τελευταία

  Εκδήλωση αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη για τους απλήρωτους εργαζόμενους του «Καρυπίδη» σήμερα

  12-04-2017

  Εκδήλωση αλληλεγγύης για τους απλήρωτους εργαζόμενους της επιχείρησης «Καρυπίδης» διοργανώνει το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση, μαζί με τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και τις Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης, σήμερα, Τετάρτη 12 Απρίλη, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

  Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα διατεθεί στους εργαζόμενους η υλική βοήθεια που συγκεντρώθηκε το προηγούμενο διάστημα από τα ταξικά σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους Συλλόγους της ΟΓΕ και την ΠΑΣΕΒΕ.

  Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι περίπου 15 μήνες και συσπειρωμένοι στο Πανελλαδικό τους Σωματείο δίνουν έναν πολύμηνο αγώνα απαιτώντας πληρωμή των δεδουλευμένων τους, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας με πλήρη δικαιώματα και μέτρα προστασίας των οικογενειών τους.

  Στο πλαίσιο αυτό, στον Αλμυρό Βόλου, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του «Καρυπίδη», το περασμένο Σάββατο πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το πρώην κατάστημα της επιχείρησης, δίπλα στο ΚΤΕΛ, που πλέον λειτουργεί από τα «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ». Η νέα εργοδοσία, καταστρατηγώντας τη σχετική νομοθεσία που προβλέπει διασφάλιση των θέσεων εργασίας, αρνείται να προσλάβει τους παλιούς εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους για την εξόφληση των δεδουλευμένων τους, διασφάλιση των θέσεων εργασίας με διασφαλισμένα όλα τα δικαιώματά τους.

  Στο μεταξύ, μετά από παρέμβαση στην τοπική Επιθεώρηση Εργασίας, ορίστηκε να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση με τη «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ» στο τέλος του Απρίλη.

  You must be logged in to post a comment Login