Τελευταία

  Το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης ακύρωσε πρόστιμα που επέβαλε ο δήμος Θεσσαλονίκης για πολιτική δράση

  29-03-2017

  Τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με τις οποίες επιβλήθηκαν δύο χρηματικά πρόστιμα στο ΚΚΕ, για αφισοκόλληση, συνολικού ύψους 4.217 ευρώ, ακύρωσε το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, δικαιώνοντας το Κόμμα.

  Τα πρόστιμα είχαν επιβληθεί το 2015 και αφορούσαν την προπαγάνδιση συγκεντρώσεων του ΚΚΕ που έγιναν το Μάρτη, ενάντια στη νέα συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ για επέκταση του μνημονίου. Η μία συγκέντρωση μάλιστα ήταν με ομιλητή το ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

  Η επιβολή των προστίμων έγινε με βάση το νόμο για «παράνομη επικόλληση διαφημιστικών αφισών και αυθαίρετη τοποθέτηση banners μηνυμάτων», αντιμετωπίζοντας το ΚΚΕ ως εταιρεία.

  Το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης εξέτασε την αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε το Κόμμα και αποφάνθηκε ότι εφόσον γίνεται προβολή ιδεών πολιτικού χαρακτήρα, δεν μπορεί να εφαρμόζονται οι διατάξεις του νόμου που αφορούν στις εμπορικές διαφημίσεις.

  Ειδικότερα μεταξύ άλλων αναφέρεται στην απόφαση: «Οι επίδικες διαφημίσεις αποσκοπούν στην προώθηση δραστηριοτήτων του αιτούντος πολιτικού κόμματος στο πλαίσιο της δραστηριότητάς του ως φορέα διαμόρφωσης της πολιτικής βούλησης. Η δραστηριότητα, όμως, αυτή, δεν εμπίπτει στο ρυθμιστικό πλαίσιο του ν. 2946/2001 ο οποίος αφορά τις διαφημίσεις, με τις οποίες προωθείται αποκλειστικά εμπορικός ή επαγγελματικός σκοπός οικονομικών φορέων που ασκούν τέτοιες ή συναφείς δραστηριότητες».

  You must be logged in to post a comment Login