Τελευταία

  «Οι χρυσαυγίτες έχασαν, αλλά ήρθαν άλλοι …στο πόδι τους»

  24-03-2017

  «Οι χρυσαυγίτες έχασαν, αλλά ήρθαν άλλοι …στο πόδι τους», επισημαίνει η ΔΑΣ στο Σύλλογο Εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης, σχολιάζοντας τη νέα κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από την παράταξη της ΑΔΗΚ, μετά την απόρριψη από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 23 Μάρτη της έκδοσης προσωρινής διαταγής που είχε ζητήσει η χρυσαυγίτικη παράταξη προκειμένου να επιβάλει τη συμμετοχή της στις εκλογές του ΣΕΔΘ, από τις οποίες έχει αποκλειστεί με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Σημειώνεται ότι η κατάθεση υποψηφιοτήτων γίνεται σήμερα Παρασκευή 24 Μάρτη.

  Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΣΕΔΘ σημειώνει μεταξύ άλλων:

  «Χαιρετίζουμε αγωνιστικά τους συναδέλφους του Δήμου Θεσσαλονίκης και άλλων δήμων, τα ταξικά σωματεία και τους νεολαίους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΔΑΣ και συμμετείχαν στη συγκέντρωση στα δικαστήρια την ώρα της εκδίκασης της προσωρινής διαταγής. Η γύμνια των υπόλοιπων παρατάξεων του ΣΕΔΘ, αλλά και της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ένα τόσο σοβαρό θέμα φάνηκε για ακόμη μία φορά στη συγκέντρωση.

  Η ΔΑΣ από την πρώτη στιγμή μπήκε μπροστά και έβαλε το θέμα να αποκλειστούν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, δεν τα δίπλωσε. Το μόνο μέλος της εφορευτικής επιτροπής που δεν δήλωσε παραίτηση ήταν ο συνάδελφος που πρότεινε η ΔΑΣ, για να δώσει τη μάχη παλικαρίσια κόντρα στους φασίστες και να φέρει σε πέρας τις εκλογικές διαδικασίες. Η απομόνωση των φασιστών δεν είναι θέμα των δικαστηρίων. Αρχίζει και τελειώνει στους χώρους δουλειάς. Είναι ευθύνη των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ευθύνη των εργαζομένων να πετάξουν έξω από τα σωματεία τους εχθρούς των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων και αγώνων.

  Την ώρα που δινόταν η μάχη ενάντια στους χρυσαυγίτες, η παράταξη ΑΚΕ ή «Ανεξάρτητο» ή ΑΔΗΚ (Βάιος και Σία), παίρνοντας τη σκυτάλη από τους φασίστες, κατέθεσαν και αυτοί ασφαλιστικά μέτρα. Ζητούν την αναβολή των εκλογών και διορισμό διοίκησης. Το ίδιο ζητούσαν και οι χρυσαυγίτες σε περίπτωση που δεν γινόταν δεκτό το ψηφοδέλτιό τους. Ουσιαστικά παίζουν το παιχνίδι των φασιστών και ταυτίζονται μαζί τους. Υποστηρίζουν ότι η εκλογική διαδικασία “δεν είναι νόμιμη” επειδή η εφορευτική επιτροπή δεν είναι πλήρης. Ας φέρουν πίσω το μέλος της εφορευτικής επιτροπής που πρότειναν και παραιτήθηκε πρώτο.

  Για τα δικά τους πολιτικάντικα παιχνίδια θέλουν να σπρώξουν το σωματείο σε μεγαλύτερη αδράνεια από αυτήν που το έχουν φέρει μαζί με τη “Δύναμη Ενότητας”. Το κάνουν αυτό σε μια περίοδο που η επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα από κυβέρνηση και εργοδοσία αναμένεται να κλιμακωθεί με τα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζονται να συμφωνήσουν κυβέρνηση και ΕΕ. Με τη νέα αυτή προσφυγή είναι φανερό ότι επιχειρείται ανοιχτή υπονόμευση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης για αποκλεισμό των φασιστών. Λέτε να μην είναι συνεννοημένοι;

  Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα από τα παραπάνω γεγονότα. Στις εκλογές στις 30 Μάρτη να ψηφίσουν και να ενισχύσουν τη ΔΑΣ. Να βοηθήσουν να βγει το σωματείο από την αδράνεια και το τέλμα».

  You must be logged in to post a comment Login