Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΔιαμαρτυρία για το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο δήμο Κορδελιού - Ευόσμου

Διαμαρτυρία για το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

 

Διαμαρτυρία για το πρόβλημα της σχολικής στέγης πραγματοποιεί σήμερα η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου «Αριστοτέλης» και καλεί όλα τα μέλη της στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 και ώρα 12:30 μπροστά στο Δημαρχείο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και στις 13:30 μπροστά στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Αναλυτικά το κάλεσμα της Ένωσης Γονέων είναι το παρακάτω:

«Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου «Αριστοτέλης» μαζί με όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου μας, γονείς των 18.000 μαθητών, εκφράζουμε την αγωνία μας για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια το ζήτημα της σχολικής στέγης στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου και που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.

Οι γονείς στο Δήμο μας αισθάνονται πολίτες γ΄ κατηγορίας. Εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια και ενώ ο αριθμός των νέων μαθητών συνεχώς αυξάνεται κατά πολύ, τα μόνα μέτρα που παίρνονται σταθερά για την αντιμετώπιση του προβλήματος της σχολικής στέγης είναι οι προσωρινού χαρακτήρα προκατασκευασμένες αίθουσες (προκατ) και το κλείσιμο διαδρόμων, ή βοηθητικών χώρων, με γυψοσανίδες.

Για την εξεύρεση χώρου για αίθουσες διδασκαλίας η διοίκηση του Δήμου έχει χρησιμοποιήσει τα πάντα. Αθλητικά κέντρα, σχολικά γυμναστήρια, πνευματικά κέντρα, (κτιριακές δομές δηλαδή που έχουν χτιστεί για άλλους σκοπούς) μαγαζιά, υπόγεια, αποθήκες, τα πάντα έχουν χρησιμοποιηθεί. Δεκάδες αίθουσες λειτουργούν σε υπόγεια, χωρίς φυσικό φωτισμό και επαρκή εξαερισμό, χωρίς εξόδους κινδύνου, δίπλα σε χώρους καυστήρων. Ολόκληρα σχολεία ή αίθουσες σε αποδυτήρια γυμναστηρίων, που έχουν διαμορφωθεί σε χώρους κάτω από κερκίδες γηπέδων. Συστέγαση σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σχολικές μονάδες που έχουν αίθουσες διδασκαλίας σε διαφορετικά κτίρια στα οποία οι μαθητές αναγκάζονται στη διάρκεια της μέρας να περνάνε δρόμο για να κάνουν μάθημα.

Τραγική είναι η εικόνα και στον ευαίσθητο χώρο της ειδικής αγωγής με την πρόσφατη εισαγγελική παρέμβαση για το Ειδικό Σχολείο του Ελευθερίου Κορδελιού.

Δεν είναι μόνο η ρύπανση του περιβάλλοντος που καθημερινά χτυπάει κόκκινο και η έλλειψη χώρων πρασίνου, που καταστρέφουν την υγεία μας, είναι και η απουσία σχολικών κτιρίων που έχει να κάνει με την ποιότητα της εκπαίδευσης και την αξιοπρέπεια των παιδιών μας.

Διεκδικούμε άμεσα:

  • Την ανέγερση σχολικών κτιρίων για τη στέγαση των 24ου και 25ου Δημοτικών και 7ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου, Ευόσμου.
  • Τη μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου (ΕΕΕΕΚ) και του ΕΠΑΛ της Δημοτικής Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού.
  • Τη νομιμοποίηση όλων των αυθαίρετων κατασκευών εντός των σχολικών κτιρίων.
  • Να μην πραγματοποιηθεί κανένας αποχαρακτηρισμός οικοπέδων που προορίζονται για σχολεία.

Για όλα τα παραπάνω η Ένωσή μας στηρίζει την πρωτοβουλία του Η΄ Διδασκαλικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου και καλεί όλα τα μέλη της στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 και ώρα 12:30 μπροστά στο Δημαρχείο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και στις 13:30 μπροστά στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΝΟΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ