Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΔεν εφαρμόζουν την απόφασή τους για αποκλεισμό του ψηφοδελτίου της Χρυσής Αυγής

Δεν εφαρμόζουν την απόφασή τους για αποκλεισμό του ψηφοδελτίου της Χρυσής Αυγής

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία των εργαζομένων στο δήμο της Θεσσαλονίκης με την οποία καταγγέλλει την στάση των άλλων παρατάξεων, οι οποίες ψήφισαν την απομόνωση του ψηφοδελτίου της Χρυσής Αυγής, αλλά δεν φροντίζουν να εφαρμοστεί η απόφαση. Ολόκληρη η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

“«Παρακάλια και ευχές δεν τρομάζουν τις οχιές»

(από τραγούδι των Υπεραστικών)

Στις 9 Μάρτη, σε συνεδρίαση του δ.σ. του ΣΕΔΘ αποφασίστηκε ομόφωνα απ’ όλα τα μέλη του δ.σ. να προταθεί στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση να μην γίνει δεκτό το χρυσαυγίτικο ψηφοδέλτιο στις εκλογές του σωματείου στις 30 Μάρτη. Στις 15 Μάρτη, η Γ.Σ., αφού άκουσε την πρόταση του δ.σ. και έλαβε υπόψη και την τοποθέτηση του παρόντα στη συνέλευση γενικού γραμματέα της ΠΟΕ-ΟΤΑ και στελέχους του ΠΑΜΕ συναδέλφου Β. Πετρόπουλου, υιοθέτησε με συντριπτική πλειοψηφία την πρόταση του δ.σ. ότι οι εχθροί των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων και εχθροί των εργατικών αγώνων χρυσαυγίτες, δεν έχουν θέση στα σωματεία. Δεν έχουν θέση στα σωματεία οι νοσταλγοί του Χίτλερ και δολοφόνοι εργατών, Ελλήνων και μεταναστών. Στην απόφαση τονίστηκε ότι αυτή είναι δεσμευτική για την πενταμελή εφορευτική επιτροπή που εκλέχτηκε την ίδια μέρα.

Την επόμενη μέρα αρχίσαμε να ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις και τραγελαφικά γεγονότα. Μέλη της εφορευτικής επιτροπής άρχισαν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους γιατί, λέει, δεν μπορούσαν να εφαρμόσουν την απόφαση της Γ.Σ. Αν αυτοί οι συνάδελφοι πιέστηκαν ή εκβιάστηκαν από κάποιους, οφείλουν να το πουν. Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής προτάθηκαν και εκπροσωπούσαν τις παρατάξεις του ΣΕΔΘ. Παραιτήθηκαν: από τη «Δύναμη Ενότητας» δύο μέλη, από ΑΔΗΚ ένα μέλος, από ΑΕΚ (ΛΑΕ-ΣΥΡΙΖΑ) ένα μέλος και ο μοναδικός αναπληρωματικός που είχε προταθεί από τη «Δύναμη Ενότητας». Μοναδικό μέλος της εφορευτικής επιτροπής παρέμεινε ο συνάδελφος που προτάθηκε από τη ΔΑΣ. Στην πράξη φαίνεται ποιοι πιστεύουν πραγματικά ό,τι ψηφίζουν, παλεύουν να υλοποιηθούν και δεν τα διπλώνουν στα δύσκολα. Οι δύο «μεγάλες» παρατάξεις του ΣΕΔΘ, «Δύναμη Ενότητας» και ΑΔΗΚ, για ακόμη μία φορά ταυτίστηκαν και ακολούθησαν την προσφιλή τους τακτική: «Ψηφίζουμε αλλά δεν το εφαρμόζουμε». Το ίδιο έκαναν το περασμένο διάστημα όταν αποφασίζονταν κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις ενάντια στην αντεργατική πολιτική της διοίκησης Μπουτάρη και για άλλα ζητήματα. Αν δεν συμφωνούσαν, ας ψήφιζαν να συμμετέχουν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Υποκριτικά δεν το έκαναν γιατί φοβήθηκαν τις αντιδράσεις. Για την παράταξη της ΑΕΚ πραγματικά λυπόμαστε. Οι δικαιολογίες «κάναμε ατυχή επιλογή για την εφορευτική επιτροπή» δεν ταιριάζουν σε ένα τέτοιο σοβαρό θέμα.

Τα μέλη της ΔΑΣ θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους ώστε καμία παράταξη να μη εκμεταλλευτεί τα γεγονότα και να οδηγήσει το σωματείο σε ακόμα μεγαλύτερη αδράνεια από αυτή που το έχουν οδηγήσει «Δύναμη Ενότητας» και ΑΔΗΚ. Για το αντίθετο παλεύουμε. Ούτε τη χάρη θα κάνουμε στους φασίστες να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις των μελών του σωματείου και να γίνει ο ΣΕΔΘ το όχημα για την είσοδο των χρυσαυγιτών στα σωματεία των εργαζομένων.

Η εκλογική διαδικασία συνεχίζεται κανονικά, παρά τις προσπάθειες που έγιναν να μπλοκαριστεί, και οι εκλογές θα γίνουν στις 30 Μάρτη. Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι αυτές οι παρατάξεις το βάζουν εύκολα στα πόδια, δεν μπορούν και δεν θέλουν να υπερασπιστούν τις αποφάσεις των εργαζομένων. Καλούμε τους συναδέλφους να υπερασπιστούν και να περιφρουρήσουν τις αποφάσεις της Γ.Σ. και την εκλογική διαδικασία.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ