Στάση εργασίας σήμερα στους δήμους της Θεσσαλονίκης για την μη καταβολή των δεδουλευμένων

0
13
TEST

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη 7 Μάρτη οι δημοτικοί υπάλληλοι σε ολόκληρο τον νομό Θεσσαλονίκης καταγγέλλοντας την μη πληρωμή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα σε αρκετούς Δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης. Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτ. Επιχειρήσεων Ν. Θεσ/νίκης  είναι η παρακάτω:

«Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτ. Επιχειρήσεων Ν. Θεσ/νίκης καταγγέλλει την μη πληρωμή δεδουλευμένων των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα σε αρκετούς Δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης ( Δ. Θεσσαλονίκης, Κορδελιού-Ευόσμου, Δέλτα, Ωραιοκάστρου, Αμπελοκήπων-Μενεμένης). Παρά τις διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης ότι η δεύτερη τροπολογία θα έλυνε το πρόβλημα των πληρωμών, αυτό δεν υλοποιήθηκε στην πράξη. Μάλιστα, σε συνάντηση που είχε ο Σύλλογός μας με τον κ.Βερναρδάκη, διατυπώσαμε τις επιφυλάξεις μας για το αν θα υπάρξει επίλυση προς όφελος των εργαζομένων. Ουσιαστικά οι εργαζόμενοι έχουν γίνει «μπαλάκι» μεταξύ κυβέρνησης και Παρέδρων, οι οποίοι για να μην υπογράψουν εντάλματα πληρωμής, επικαλούνται το Προεδρικό Διάταγμα, το Σύνταγμα, μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
Τέρμα πια σ’ αυτή την κοροϊδία, ο αγώνας των συμβασιούχων μας αφορά όλους. Ενιαία, μόνιμοι, Αορίστου χρόνου και συμβασιούχοι, θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη για το δικαίωμά μας στη δουλειά. Σήμερα στο στόχαστρο μπαίνουν οι συμβασιούχοι, θα πάρουν σειρά οι μόνιμοι και οι Αορίστου μέσα από την αξιολόγηση Δομών και εργαζομένων.
Στα πλαίσια αυτά οι Σύλλογός μας προκηρύσσει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
την ΤΡΙΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, από τις 11:00πμ ως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 12:00 στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
• ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
• ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
• ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
• ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΦΟΔΣΑ ΚΑΙ Δ.ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ»