Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθωώθηκαν οι συνδικαλιστές του ΑΠΘ για τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο -...

Αθωώθηκαν οι συνδικαλιστές του ΑΠΘ για τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο – πλαίσιο

Αθώοι κρίθηκαν οι συνδικαλιστές εργαζόμενοι και μέλη ΔΕΠ που δικάστηκαν χθες στο Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για τις κινητοποιήσεις που έγιναν ενάντια στο νόμο – πλαίσιο (ν. 4009/2011) και στις εκλογές για την ανάδειξη του συμβουλίου διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ) το Φλεβάρη του 2012.

Χθες δικάζονταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ Γιάννης Κουρμούλης, καθώς και τα μέλη ΔΕΠ Γ. Κρεστενίτης, Ν. Νικολάου, Χ. Αδάμου και Δ. Ραπτάκης, με την κατηγορία της «διατάραξης υπηρεσιακής ειρήνης». Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν στοιχειοθετήθηκε η κατηγορία.

Αντίθετα, κατά την ακροαματική διαδικασία, αποδείχθηκε ότι επρόκειτο στην ουσία για μια συνδικαλιστική δίωξη, αφού αυτό που ενόχλησε τους εμπνευστές των διώξεων ήταν οι συλλογικές αποφάσεις και οι μαζικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν κύρια με πρωτοβουλία του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ.

Στο πλευρό των διωκόμενων βρέθηκαν συνάδελφοί τους που συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που κήρυξε ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ.

Η επιχείρηση συνδικαλιστικών διώξεων συνεχίζεται, αφού στις 17 Μάρτη υπάρχει προγραμματισμένη νέα δίκη με την ίδια κατηγορία της «διατάραξης υπηρεσιακής ειρήνης» και με κατηγορούμενους και πάλι τον πρόεδρο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ Γιάννη Κουρμούλη, καθώς και τα μέλη ΔΕΠ Γ. Καλφακάκου, Γ. Κρεστενίτης, Α. Μπένος, Ν. Νικολάου και Γ. Τσιλιγκιρίδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ