«Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων»

0
13
TEST

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης με την οποία δηλώνει την συμπαράσταση του Συλλόγου στον Ηλία Μανουσαρίδη, πρώην προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης ο οποίος καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης μετά από μήνυση του δημάρχου Γ. Μπουτάρη. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

«Με ποινή 5 μηνών φυλάκισης με αναστολή, καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον Ηλία Μανουσαρίδη, πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης (Σ.Ε.Δ.Θ.) και τώρα συνταξιούχο, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων Ο.Τ.Α.

Η ποινή επιβλήθηκε από το δικαστήριο, μετά από μήνυση του Δημάρχου Γ. Μπουτάρη, για τις κινητοποιήσεις που έγιναν τον Οκτώβρη του 2011, αφού έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς και τις πρακτικές του ίδιου, καθώς και των στελεχών της Διοίκησης του Δήμου για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και του αγώνα των εργαζομένων.

Δικάστηκε με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης», επειδή ως πρόεδρος του Σ.Ε.Δ.Θ., μαζί με άλλους εργαζόμενους, θέλησαν να κάνουν παρέμβαση στη σύσκεψη των Δημάρχων που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, με στόχο να χτυπηθούν οι τότε απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και να στηθεί απεργιακός μηχανισμός, -γεγονός που ομολόγησε ο ίδιος ο Δήμαρχος- και που γι’ αυτόν τον σκοπό ζήτησε τη συνδρομή του Γ’ Σ.Σ και επειδή η απάντηση ήταν αρνητική, αποφάσισε να δώσει την αποκομιδή των σκουπιδιών σε ιδιώτες.

Η πρόθεση των εργαζόμενων δεν ήταν να διακόψουν τη συνεδρίαση των Δημάρχων αλλά να καταθέσουν τα αιτήματά τους και να ζητήσουν τη συμπαράσταση τους.

Ο Ηλίας Μανουσαρίδης στοχοποιήθηκε γιατί σαν πρόεδρος του συλλόγου Σ.Ε.Δ.Θ., πρωτοστάτησε στην υλοποίηση των αγωνιστικών αποφάσεων που παίρνονταν από τα συλλογικά όργανα.

Η Διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσσαλονίκης, στεκόμαστε σύσσωμοι στο πλευρό του διωκόμενου συνδικαλιστή και απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη για όσους ορθώνουν το ανάστημά τους, απέναντι στην αντεργατική πολιτική που και η διοίκηση Μπουτάρη υπηρετεί πιστά.

Τέτοιες αποφάσεις όπως η καταδίκη του συναδέλφου μας, έχουν σαν στόχο να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να κάμψουν την αγωνιστική δράση, μπροστά στα νέα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζονται να φέρουν η Ε.Ε., το κεφάλαιο και η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ»