Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΝΕΑ«Δεν θα γίνουμε θεατές στην εξαθλίωσή μας»

«Δεν θα γίνουμε θεατές στην εξαθλίωσή μας»

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – ΟΑΕΕ – ΝΑΤ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ) με την οποία καλούν σε συγκέντρωση τους συνταξιούχους όλου του νομού, την Πέμπτη 9 Μάρτη στις 10:30 το πρωί στο Άγαλμα του Βενιζέλου. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

«Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι συνταξιούχοι

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων όπως: την πολιτική των περικοπών στις κύριες συντάξεις, την εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τον επανυπολογισμό όλων των συντάξεων, την καθυστέρηση έκδοσής τους και παράλληλα μετά το 2018, την άμεση κατάργηση της προσωπικής διαφοράς πολύ πριν το 2019 που προέβλεπε η αρχική συμφωνία του 3ου μνημονίου.

Οι εγκύκλιοι που πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκαν και αφορούν την εφαρμογή του τελευταίου αντιασφαλιστικού νόμου της κυβέρνησης. Αποκαλύπτουν το βάθος των ανατροπών σε βάρος των συνταξιούχων. Κραυγαλέο παράδειγμα αποτελεί η κατακρεούργηση των συντάξεων χηρείας, που συρρικνώνονται μέχρι και 22,5% του ποσού της σύνταξης που έπαιρνε ο συνταξιούχος πριν πεθάνει.

Συνάδελφοι συνταξιούχοι

Η δεύτερη αξιολόγηση, που τόσο βιάζεται να κλείσει η κυβέρνηση, θα προσθέσει νέα βαριά μέτρα στις πλάτες και των συνταξιούχων. Η ακόμα μεγαλύτερη μείωση του αφορολόγητου, θα αφαιρέσει ένα σημαντικό ποσό  από το εισόδημά μας, που τόσο πολύ είναι απαραίτητο για την επιβίωσή μας.

Η μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και η μείωση των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών που απαιτούν οι εργοδότες, θα στερήσουν από τα ασφαλιστικά μας ταμεία μεγάλα ποσά εισφορών που διογκώνουν ακόμα περισσότερο τα ελλείματά τους.

Δανειστές και μεγαλοβιομήχανοι υποστηρίζουν ότι οι συντάξεις μας είναι υπερβολικά μεγάλες και απαιτούν από την κυβέρνηση οριζόντιες περικοπές, για να καλυφθεί το κενό που θα προκύψει  από τη μείωση της φορολογίας, που ζητούν τα δικά τους κέρδη.

Συνάδελφοι

Η κυβέρνηση είναι με την πλευρά των μεγαλοβιομήχανων, των μεγαλεμπόρων, των μεγαλοεργολάβων και των τραπεζιτών. Για τα δικά τους συμφέροντα διαπραγματεύεται. Τα μέτρα που παίρνει σε βάρος μας είναι δικές τους απαιτήσεις.

Συνεπώς για μας δεν υπάρχει άλλος δρόμος, από το δρόμο του αγώνα.

Γι’ αυτό οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα, με συγκέντρωση των συνταξιούχων όλου του νομού, την Πέμπτη 9 Μάρτη στις 10:30 το πρωί στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:

– ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΡΟ ΚΡΙΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΑ

– ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ