Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΝΕΑΟι εργαζόμενοι στον «Καρυπίδη» συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους

Οι εργαζόμενοι στον «Καρυπίδη» συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» (πρώην Αρβανιτίδη) διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και τις θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, σήμερα συγκεντρώθηκαν από τις 10.30 το πρωί έξω από το κατάστημα Θ. Σταύρου στην Ξηροκρήνη ενώ την Παρασκευή 3 Μάρτη, καλούν σε συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Σε ανακοίνωσή του, το ΔΣ του Σωματείου καταγγέλλει την προσπάθεια αλυσίδων S/M, να ανοίξουν καταστήματα της «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» που βρίσκονται κλειστά, αρχικά λόγω επίσχεσης εργασίας και στη συνέχεια έξωσης από τους ιδιοκτήτες. Παρά το Π.Δ. 178/2002 που αφορά στην προστασία των εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων, προσπαθούν να αντικαταστήσουν το παλιό προσωπικό με νέο, να μην «φορτωθούν» τους εργαζόμενους της επιχείρησης.

«Η επιχείρηση “ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ” οφείλει στους εργαζόμενους δεδουλευμένα από τον Φλεβάρη του 2016. Έκλεισε όλα τα καταστήματα της εταιρείας, υποχρεώνοντας και τους εναπομείναντες εργαζόμενους να κάνουν επίσχεση εργασίας. Όφειλε στους ιδιοκτήτες ενοίκια μηνών και ζητούσε την έξωσή της. Η καλοστημένη μηχανή που στήθηκε ώστε να απαλλαγούν από το προσωπικό πρέπει να σταματήσει. Καλούμε το υπουργείο Εργασίας, το ΣΕΠΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα κάνουμε πίσω. Ο αγώνας για να μη χάσουμε τα δεδουλευμένα μας, τη δουλειά μας, είναι πολύμηνος, πολύμορφος και φυσικά επίπονος για όλους μας κάτω από το βάρος των οικογενειακών αναγκών μας. Συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στο σωματείο μας που όλο το προηγούμενο διάστημα με συλλογικές αποφάσεις, μπαίνει μπροστά, αγωνίζεται, υπερασπίζει το δικαίωμά μας στη δουλειά, το δικαίωμα στη ζωή που μας αξίζει.

Οι τελευταίες εξελίξεις και η πείρα που συγκεντρώνεται δικαιώνουν τη δράση του σωματείου, την αταλάντευτη στάση του απέναντι στις ψεύτικες υποσχέσεις της εργοδοσίας και την στάση αναμονής και εφησυχασμού που καλλιεργούσε η κυβέρνηση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν πιο ενεργά στον αγώνα, στην περιφρούρησή του. Όσοι ως σήμερα δεν είχαν επιλέξει το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης να πάρουν θέση δίπλα στο σωματείο για να παλέψουμε μαζί, για δουλειά με δικαιώματα, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, για μια αξιοπρεπή ζωή. Η επιλογή μας για συνέχιση των κινητοποιήσεων μας είναι η μόνη λύση που έχουμε σήμερα.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας.
  • Την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ