Τελευταία

  «Όχι στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων»

  17-02-2017

  Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία των Εργαζομένων στο δήμο της Θεσσαλονίκης ενάντια στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και ενάντια στην δίωξη του μέλους της ΔΑΣ και πρώην προέδρου του ΣΕΔΘ, Ηλία Μανουσαρίδη, μετά από μήνυση του δημάρχου Μπουτάρη. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΣ είναι η παρακάτω:

  «Τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη πραγματοποιείται η δίκη του μέλους της ΔΑΣ και πρώην προέδρου του ΣΕΔΘ, συνταξιούχου συναδέλφου Ηλία Μανουσαρίδη. Ο συνάδελφος δικάζεται μετά από μήνυση του δημάρχου Μπουτάρη για τις κινητοποιήσεις που έγιναν τον Οκτώβρη του 2011 ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της τότε κυβέρνησης. Ο συνάδελφος, που ήταν πρόεδρος του ΣΕΔΘ εκείνη την περίοδο, μηνύθηκε από τον Μπουτάρη γιατί, με πολλούς άλλους συναδέλφους του δήμου Θεσσαλονίκης και άλλων δήμων, έκαναν παρέμβαση σε σύσκεψη που οργάνωσαν τότε δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Σκοπός της σύσκεψης ήταν πώς θα χτυπηθούν οι τότε απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Η μήνυση στηρίχθηκε σε ψευδή και αναληθή στοιχεία.

  Τη μήνυση του δημάρχου προσπάθησαν να στηρίξουν διάφοροι γνωστοί τσάτσοι «συνδικαλισταράδες» του δήμου Θεσσαλονίκης με ανακοινώσεις και διάφορα που έλεγαν στους χώρους δουλειάς. Άλλωστε αυτοί ήταν που, με εντολή της διοίκησης Μπουτάρη, πρωτοστάτησαν στην καθαίρεση των μελών της ΔΑΣ από το προεδρείο του ΣΕΔΘ το καλοκαίρι του 2012. Τη «δημοκρατικότητα» της διοίκησης Μπουτάρη, τα μέλη της ΔΑΣ και άλλοι συνάδελφοι την έχουν νιώσει στο πετσί τους. Μηνύσεις, αναφορές, μετακινήσεις, έγγραφες απολογίες, απειλές σε όσους υψώνουν ανάστημα απέναντι στην αντεργατική πολιτική που και η διοίκηση Μπουτάρη υπηρετεί πιστά.

  Καλούμε όσους συναδέλφους έχουν τη δυνατότητα και μπορούν, να παραβρεθούν στα δικαστήρια τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη στις 9 πμ.

  Να σταματήσει η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων

  Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

  ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, παλιά και νέα,

  ενάντια στη νέα συμφωνία που ετοιμάζουν κυβέρνηση και ΕΕ

  Τρίτη 21 Φλεβάρη, άγαλμα Βενιζέλου, 6:30 μμ»

  You must be logged in to post a comment Login