Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Τέλος καλό όλα καλά…

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η γιγαντιαία επιχείρηση για την εξουδετέρωση και την απομάκρυνση της βόμβας από το σημείο εντοπισμού της στο Ελευθέριο Κορδελιό. Το ειδικό κλιμάκιο των Πυροτεχνουργών του Ελληνικού Στρατού κατάφερε να φέρει σε πέρας την ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή του, πετυχαίνοντας την αδρανοποίηση της βόμβας και την ασφαλή απομάκρυνσή της από το δήμο μας.

Με τη λήξη του συναγερμού οι κάτοικοι των υπό εκκένωση περιοχών του δήμου Κορδελιού Ευόσμου μπορούν πλέον να επιστρέψουν στις κατοικίες τους.

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία τόσο της επιχείρησης εξουδετέρωσης όσο και της πρωτοφανούς στα χρονικά της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας οργανωμένης κινητοποίησης απομάκρυνσης του πληθυσμού, ενώ ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αποτελεσματικότητα τους καθώς και όλους τους πολίτες για την άψογη συνεργασία.

“Τέλος καλό όλα καλά” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας ευχαριστώντας όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτήν την τεράστια επιχείρηση. “Ευχαριστώ τον Ελληνικό Στρατό που για ακόμη μια φορά απέδειξε πως ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του, την Ελληνική Αστυνομία που με τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε όλη την επικράτεια της υπό εκκένωσης περιοχής περιφρούρησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δήμο μας, την Περιφέρεια για τον άψογο συντονισμό, τον ΟΑΣΘ, το ΕΚΑΒ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που συνέβαλαν στην επιτυχία της επιχείρησης. Τέλος οφείλω να ευχαριστήσω τους 140 εθελοντές από διάφορες εθελοντικές οργανώσεις της πόλης μας που στάθηκαν δίπλα σε όλους τους δημότες μας, το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης “ο Ερμής” που συνέβαλε στη μεταφορά των ευπαθών ομάδων και φυσικά όλους τους εργαζόμενους του δήμου μας που για ακόμη μια φορά επέδειξαν υποδειγματική συνέπεια και υπηρεσιακή ετοιμότητα” τόνισε ο κ. Σούλας συγχαίροντας ιδιαίτερα όλους τους κατοίκους του δήμου για την άψογη συνεργασία. “Παρά την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι συμπολίτες μας έγινε εν τέλει κατανοητό από όλους πως όλη αυτή η επιχείρηση ήταν αποκλειστικά και μόνο για την ασφάλειά τους” κατέληξε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου.

Αναφερόμενος στη διαδικασία της οργανωμένης επιχείρησης για την απομάκρυνση του τοπικού πληθυσμού, ο Δήμαρχος τόνισε πως όλα κύλησαν ομαλά και χωρίς προβλήματα. Τα δημοτικά λεωφορεία από τις 6.30 το πρωί βρισκόταν στις στάσεις για τη μεταφορά των δημοτών στους χώρους υποδοχής, ενώ η προσέλευση ήταν υποτονική καθώς το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων μετακινήθηκαν με ίδια μέσα. Ιδιαίτερη ήταν η μέριμνα για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ και των ανθρώπων με προβλήματα υγείας, καθώς ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου φρόντισε για την ασφαλή μεταφορά, φιλοξενία και επιστροφή τους από τους χώρους υποδοχής αλλά και από ξενοδοχείο που μίσθωσε ο δήμος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ