Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΝΕΑΣυλλαλητήρια ενάντια στην εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων

Συλλαλητήρια ενάντια στην εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων

Συλλαλητήριο ενάντια στην εξαθλίωση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων διοργανώνει και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ την Τρίτη 21 Φλεβάρη. Το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου, με κεντρικό σύνθημα «Δεν θα γίνουμε θεατές στην εξαθλίωσή μας».

Την ίδια ημέρα συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Αθήνα στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια. Εξάλλου πανεργατικό συλλαλητήριο διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, την Τετάρτη 22 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

«Χρειάζεται τώρα, να δυναμώσει η αγωνιστική δράση από κάθε σωματείο, από κάθε χώρο δουλειάς, η οργάνωση της απάντησης σε παλιά και νέα μέτρα, η αντεπίθεση για δουλειά με δικαιώματα ζωή με αξιοπρέπεια. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τα παζάρια τους από την ανάκαμψη και την κανονικότητα που μας ετοιμάζουν. Δεν θα μας επιστρέψουν τα δικαιώματα μας, τους μισθούς μας, τις συντάξεις. Αντιθέτως, αρπάζουν συνεχώς!» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. «Όλοι μαζί εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι να ορθώσουμε τείχος. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την μικρομεσαία αγροτιά που στα μπλόκα του αγώνα αγωνίζεται απέναντι στον κοινό αντίπαλο, απέναντι στα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας. Οι φτωχοί αγρότες που τσακίζονται με τους φόρους, το ψηλό κόστος παραγωγής – τις χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων τους, την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ. Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας – τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ