Τελευταία

  Ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο Κορδελιού – Ευόσμου για την Προστασία της πρώτης κατοικίας

  05-02-2017
  Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου ενέκρινε ομόφωνα, στη συνεδρίαση της 1ης Φεβρουαρίου 2017, ψήφισμα κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, απαιτώντας παράλληλα από την Πολιτεία την άμεση απόσυρση του Νόμου, τη νομοθέτηση της πλήρους προστασίας της πρώτης κατοικίας και την ελάφρυνση των χρεών για τα λαϊκά νοικοκυριά.

  Συγκεκριμένα το ψήφισμα αναφέρει τα εξής:

  «Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, κατοικείται στην ευρύτατη πλειοψηφία του από μικρομεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Πολλοί συνδημότες μας – δανειολήπτες που τα χρόνια της ευμάρειας έλαβαν τραπεζικά δάνεια που με τα δεδομένα της εποχής εκείνης,   μπορούσαν με άνεση να αποπληρώσουν, έχουν βρεθεί σήμερα σε δεινή θέση λόγω της δυσμενέστατης οικονομικής συγκυρίας, της μακροχρόνιας ύφεσης και της αυστηρής φορολογικής πολιτικής που εφαρμόζεται την τελευταία οκταετία. Πολλοί συνδημότες μας κινδυνεύουν να  απολέσουν την πρώτη κατοικία τους μετά την κλιμάκωση των πλειστηριασμών. Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου στέκεται στο πλευρό των οικογενειών που χειμάζονται από την οικονομική κρίση και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δανειακές, φορολογικές και ασφαλιστικές τους  υποχρεώσεις.

  Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου:

  Εκδίδει ψήφισμα κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και απαιτεί από την Πολιτεία:

  • Την άμεση απόσυρση του Νόμου που επιτρέπει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
  • Τη νομοθέτηση της πλήρους προστασίας της πρώτης κατοικίας των οικογενειών που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.
  • Την ευρεία και γενναία ρύθμιση χρεών για τα λαϊκά νοικοκυριά και τα μικρομεσαία στρώματα της κοινωνίας μας».

  You must be logged in to post a comment Login