Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΝΕΑΜαζική υποδοχή των παιδιών του πολέμου από τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Συκεών

Μαζική υποδοχή των παιδιών του πολέμου από τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Συκεών

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Συκεών με την οποία καλεί τον λαό του δήμου σε μαζική υποδοχή των προσφυγόπουλων στο 1ο Γυμνάσιο Συκεών σήμερα Τετάρτη 25/1 στις 1.30μμ. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

«Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Συκεών καλεί σήμερα Τετάρτη 25/1 στις 1.30μμ έξω από το 1ο Γυμνάσιο Συκεών σε μαζική υποδοχή των παιδιών του πολέμου!             Παράλληλα εκφράζουμε την αγανάκτηση και την οργή μας για τον εμπαιγμό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων βάζει κι αυτή  πλάτες στα δολοφονικά σχέδια ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή τα Μ. Ανατολής με αποτέλεσμα τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων.

Έχει βαρύτατες ευθύνες η κυβέρνηση όταν στο Πέραμα είδε σαν «εξωσχολικούς» τους υπόδικους ναζιστές  που προσπαθούσαν χτυπώντας και προπηλακίζοντας εκπαιδευτικούς  να «μπουκάρουν» στο σχολείο. Ξεπλένει τον εγκληματικό χαρακτήρα του νεοναζιστικού μορφώματος!  

Απομονώνουμε την εγκληματική  ναζιστική Χρυσή Αυγή και όσους ψευτοπατριώτες σκόπιμα  βλέπουν τον εχθρό στα μάτια αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους.

Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους!

Καλούμε όλες τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να απομονώσουν το ρατσιστικό-φασιστικό δηλητήριο που καλλιεργείται μεθοδευμένα.

Εχθρός μας δεν είναι ο λαός της Συρίας και κανένας λαός. Κοινός εχθρός και του ελληνικού και του συριακού λαού είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.

Γνήσια πατριωτική στάση είναι η καταγγελία των υπεύθυνων και η αλληλεγγύη των λαών.

Ο ελληνικός λαός έχει πικρή πείρα από προσφυγιά και μετανάστευση. Και τότε το ΄22 επικράτησαν οι εθνικιστικές κορώνες των προγόνων της Χρυσής Αυγής για να πραγματοποιηθούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των Μ. Δυνάμεων που οδήγησαν 1,5 εκ Έλληνες της Μ. Ασίας στην προσφυγιά.

Οι  Σ υ κ ι έ ς  κατοικήθηκαν πρώτη φορά από αυτούς τους πρόσφυγες. Το χώμα που πατάμε είναι ποτισμένο με το αίμα του ηρωικού ΕΛΑΣ που πέρασε από εδώ και έδωσε μάχες για να απελευθερώσει την πόλη από τους ναζί Γερμανούς κατακτητές. Αυτούς που η Χρυσή Αυγή σήμερα τιμά!! Οι δρόμοι μας είναι γεμάτοι με ονόματα εκτελεσμένων αγωνιστών της Εαμικής Εθνικής Αντίστασης από τους Ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Στις Συκιές, στο  Γ ε ν τ ί   Κ ο υ λ έ, μαρτύρησαν και εκτελέστηκαν εκατοντάδες Έλληνες πραγματικοί πατριώτες. Πολλοί από αυτούς ήταν πρόσφυγες!

Την αλήθεια αυτή δεν την ξεχνάμε. «Σε τούτα δω τα χώματα κακιά σκουριά δεν πιάνει». Ο φασισμός δε θα περάσει!

Καλούμε όλες και όλους που ανυστερόβουλα έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους όλο το προηγούμενο διάστημα, τώρα να την εντείνουν!

Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στις γειτονιές και στα σχολεία μας!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ