Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΝΕΑΔημόσιες υπηρεσίες πλήρως εξοπλισμένες και στελεχωμένες η απάντηση στην κακοκαιρία

Δημόσιες υπηρεσίες πλήρως εξοπλισμένες και στελεχωμένες η απάντηση στην κακοκαιρία

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία των Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία και με την οποία επισημαίνει ότι η απάντηση σε ακραία καιρικά φαινόμενα είναι δημόσιες υπηρεσίες πλήρως εξοπλισμένες και στελεχωμένες. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

«Για την κατάσταση και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης μετά τις χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών κάνουμε τις εξής επισημάνσεις και παρατηρήσεις:

  • Τις ημέρες πριν τον χιονιά οι εργαζόμενοι, γνωρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί στον δήμο Θεσ/νίκης, στις συζητήσεις που κάναμε μεταξύ μας στα εργοτάξια ευχόμασταν να μην χιονίσει.
  • Οι εργαζόμενοι όλες τις ημέρες, παρά τα προβλήματα που υπήρξαν και υπάρχουν στην κυκλοφορία, βρίσκονταν από νωρίς στα εργοτάξια. Σε πολλές περιπτώσεις, έγιναν από τις υπηρεσίες και ανακλήσεις κανονικών αδειών. Δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν, όμως, τα κατάλληλα μέσα, εργαλεία, υλικά για να πραγματοποιηθεί σωστός αποχιονισμός, ούτε σχέδιο και σωστός συντονισμός.
  • Κανείς δεν ζητά από τον δήμο Θεσ/νίκης να έχει τα μέσα που έχει π.χ. ο δήμος Στοκχόλμης ή ένας ορεινός δήμος της χώρας. Κάθε δήμος, όμως, οφείλει να έχει τα μέσα και την οργάνωση για να ανταποκριθεί στοιχειωδώς σε τέτοιες καταστάσεις.
  • Σε πολλές περιπτώσεις, εργαζόμενοι κουβάλησαν σακιά αλάτι με τα δικά τους ΙΧ αυτοκίνητα. Άλλοι κουβάλησαν για μεγάλες αποστάσεις σακιά αλάτι με καροτσάκια, όπου υπήρχαν, ή και με τα χέρια τους. Οι εργαζόμενοι προσπαθούν να κάνουν αποχιονισμό χωρίς να διαθέτουν και τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας.
  • Όσο απαξιώνονται συνειδητά και ιδιωτικοποιούνται οι υπηρεσίες του δήμου, ούτε τα μηχανήματα ούτε και ο σωστός συντονισμός και σχεδιασμός θα υπάρξουν, και ανάλογες καταστάσεις θα ξαναζήσει η πόλη.

Οι φθηνές δικαιολογίες που ψελλίζει η διοίκηση Μπουτάρη είναι κοροϊδία και καθαρός εμπαιγμός απέναντι στον λαό της πόλης. Καλούμε τους εργαζόμενους του δήμου και τον λαό της πόλης να αγωνιστούν για δημοτικές υπηρεσίες με καθαρά δημόσιο-κοινωνικό χαρακτήρα, πλήρως εξοπλισμένες και στελεχωμένες.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ