Τελευταία

  Όλοι την Τετάρτη 28 Δεκέμβρη στις 12 η ώρα το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος

  25-12-2016

   

   

  Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης με την οποία καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση να πάρουν μέρος στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

  «ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

  ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

  Συναδέλφισσα και συνάδελφε

  Στη μαζική Συνέλευση των συμβασιούχων εργαζομένων στους Δήμους του Ν. Θεσσαλονίκης στις 23-12-2016 που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, αποφασίσθηκε η συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος την Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2016 στις 12:00 το μεσημέρι.

  Η κυβέρνηση υπακούωντας, εφαρμόζει και  υλοποιεί κατά γράμμα  τις απαιτήσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ, τις απαιτήσεις του ΣΕΒ για 100.000 απολύσεις άμεσα στο δημόσιο. Καταργούν  την μόνιμη και σταθερή δουλειά και επεκτείνουν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Η κυβέρνηση η Τοπική Διοίκηση (Δήμαρχοι) και το σύνολο του κρατικού μηχανισμού τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα και στρώνουν το έδαφος για άμεση ιδιωτικοποίηση της καθαριοτότητας και των κοινωνικών δομών. Επίσης η κυβέρνηση και ελεγκτικό συνέδριο σε πλήρη συνεργασία και με διάφορα προσχήματα, αφήνουν απλήρωτους εκατοντάδες συμβασιούχους, το μέτρο αυτό σταδιακά θα εφαρμοσθεί σε όλους τους συμβασιούχους του δημοσίου που έχουν επεκταθεί οι συμβάσεις τους (ΕΣΠΑ (παιδικοί σταθμοί), βοήθεια στο σπίτι, ΚΗΦΗ, υπουργείο πολιτισμού κα.)

  Με το ποιο σαφή τροπο η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γεροβασίλη είχε δηλώσει ότι: Θα απολύονται όλοι οι συμβασιούχοι στη καθαριότητα μετά τους 24μήνες. Δε θα υπάρξει καμία άλλη παράταση για τους συμβασιούχους.

  Η τροπολογία που έφερε η υπουργός στην Βουλή που αναφέρει «Ότι εφόσον οι δήμοι έχουν προχωρήσει στην έκδοση πινάκων κατάταξης των υποψηφίων και εφόσον οι παραταθείσες συμβάσεις δεν καλύπτουν τις οργανικές θέσεις τους δύναται να προσλάβουν τόσο προσωπικό (από τις νέες προκηρύξεις) που αντιστοιχεί σε αυτές εντός των δυνατοτήτων των προϋπολογισμό τους.»  ήρθε για να εξυπηρετήσει τις πιέσεις των Δημάρχων και όχι τις ανάγκες των εργαζομένων. Η δε «εγκύκλιος» του Σκουρλέτη (χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου!!!) δεν έχει καμιά σχέση με τις αποφάσεις του ελεγκτικού συνεδρίου και τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στην πληρωμή και στην παραμονή στην εργασία των συναδέλφων συμβασιούχων.

  Από τη μια η αρμόδια υπουργός που θέλει …”αλλά δεν μπορεί” και από την άλλη η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ που παίζει  υποκριτικό ρόλο. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε τα πάντα προκειμένου να μην παραταθούν οι συμβάσεις. Σήμερα με δεδομένο το πρόβλημα και προκειμένου να πεταχτεί η ευθύνη της απληρωσιάς και των  απολύσεων έρχεται και καλεί τους δημάρχους να προχωρήσουν στις διαπιστωτικές πράξεις. Οι εργαζόμενοι όμως θυμούνται πολύ καλά τη στάση που κράτησε η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ το προηγούμενο διάστημα. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων είναι από την ίδια πλευρά του τραπεζιού. Έχουν σαν στόχο να  τσακίσουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά με πλήρη Μισθολογικά και Ασφαλιστικά Δικαιώματα προκειμένου να ικανοποιήσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

  Μπροστά σε αυτή την αντεργατική κατρακύλα κυβέρνησης και δημάρχων έχουμε μόνο το δρόμο του αγώνα. Ο αγώνας των συμβασιούχων μας αφορά όλους. Όλοι μαζί Μόνιμοι, Αορίστου, και Συμβασιούχοι θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη για το δικαίωμα μας στη δουλειά. Σήμερα στο στόχαστρο μπαίνουν οι συμβασιούχοι, το αμέσως επόμενο διάστημα θα μπουν οι Μόνιμοι και οι Αορίστου μέσα από την αξιολόγηση δομών και εργαζομένων. Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε.

  Διεκδικούμε :

  -Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι συμβασιούχοι που είναι απλήρωτοι.

  -Καμία απόλυση.

  -Διατήρηση της επέκτασης των συμβάσεων μέχρι της 31/12/2017 και μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

  -Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας στους δήμους.

  -Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

  Μέσα στις γιορτές και αυτή τη φορά θα είμαστε χιλιάδες στο δρόμο του αγώνα.

  ΟΛΟΙ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

  ΩΡΑ 12.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ»

  You must be logged in to post a comment Login