Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΟι πυλώνες υψηλής τάσης δίπλα στα σχολεία του Ευόσμου

Οι πυλώνες υψηλής τάσης δίπλα στα σχολεία του Ευόσμου

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Σωκράτης Φάμελλος κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου για το θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ζήτησε στοιχεία και για ένα ακόμα θέμα. Αν υπάρχουν σχολεία σε κοντινή απόσταση από πυλώνες της ΔΕΗ. Τα σχολειά για τα οποία ζητά στοιχεία ο υπουργός, είναι προφανώς το συγκρότημα των 4ου-15ου-22ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου, η αυλή των οποίων απέχει 45 μέτρα από γραμμή πυλώνων της ΔΕΗ. Επίσης πολύ κοντά στου πυλώνες είναι το 2ο Γυμνάσιο Ευόσμου, το 1ο Λύκειο Ευόσμου καθώς τα 4ο-15ο- 18ο-19ο-20ο-27ο Νηπιαγωγεία Ευόσμου.

Επειδή έγινε αρκετή κουβέντα από τον υπουργό για το αν τα σχολεία βρίσκονται μέσα στη ζώνη επικινδυνότητας ή πόσο κοντά βρίσκονται στους πυλώνες υψηλής τάσης, καλό θα ήταν στην περιήγηση του αναπληρωτή υπουργού που ακολούθησε της σύσκεψης στο δημαρχείο, να συμπεριλαμβανόταν και η επίσκεψη στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα.
Για το θέμα έχουν γίνει εγγράφως καταγγελίες από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, τον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου (κατατέθηκε και ψήφισμα), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενώ τα θέμα συζητήθηκε το 2012 στη Βουλή. Επίσης υπήρξαν καταγγελίες για τον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Εύοσμο, ο οποίος μέχρι το 2012 λειτουργούσε παράνομα.
Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία των πυλώνων σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες ευθύνονται για την εμφάνιση παιδικής λευχαιμίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ