Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ«Απεργιακός ξεσηκωμός παντού απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά»!

«Απεργιακός ξεσηκωμός παντού απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά»!

apergia-diadhlwsh-diekdikoyme-zwh

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας με την οποία καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 8ης Δεκέμβρη. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

«Συνάδελφοι-ισσες,  Η διαπραγμάτευση που ξεκίνησε για Εργασιακά, με μπούσουλα το πόρισμα των Επιτροπής των «σοφών», τις «ευρωπαϊκές πρακτικές» και φυσικά την «κοινή δήλωση» των κοινωνικών εταίρων, θα οδηγήσει με ακρίβεια στην εξάπλωση της εργασιακής ζούγκλας, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, στις ομαδικές απολύσεις, στον υπο-κατώτερο μισθό, στο λοκ άουτ, στον περιορισμό ή και την απαγόρευση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, σε νέους φόρους και χαράτσια, σε πλειστηριασμούς κ.λπ.

Όλα τα παραπάνω μετρά και ακόμα περισσότερα είναι αποτέλεσμα και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ακολουθεί την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (μαζί ψήφισαν και το 3ο μνημόνιο). Με εντολές της ΕΕ και των ντόπιων αφεντικών, παίρνονται πίσω ένα – ένα όλα τα δικαιώματα μας, που κατέκτησαν οι προηγούμενες γενιές με αγώνες και πολλές φορές με αίμα.

Εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ότι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους!

Απεργιακός ξεσηκωμός παντού απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά!

Επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα πορίσματά τους, τις συμφωνίες τους.Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας – τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας!

Όλες και όλοι στον αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές! Να καταργηθεί τώρα η ελαστική εργασία με το μπλοκάκι!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – 10:30πμ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ