Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Πολύχρωμες» Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

«Πολύχρωμες» Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

xristoygenna-xristoygeniatiko-dentro

Με ένα “πολύχρωμο” πρόγραμμα γεμάτο πλούσια ψυχαγωγικά δρώμενα και δημιουργικές δραστηριότητες, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου υποδέχεται τα Χριστούγεννα προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να δώσουν το παρόν τους στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις.

Μουσική, χορός, θεατρικά δρώμενα, χριστουγεννιάτικα δραματοποιημένα παραμύθια, κινηματογραφικές προβολές, χριστουγεννιάτικες κατασκευές και χειροτεχνίες συνθέτουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος δια της Αντιδημαρχίας Διοικητικών Υπηρεσιών, Διαφάνειας, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Δημοτικής Κοινότητας Ελευθέριου Κορδελιού.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι Ελεύθερη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΕΥΟΣΜΟΥ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, 18.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57):Παρουσίαση δραματοποιημένου παραμυθιού “Καλέ μου Άι Βασίλη” από τη συγγραφέα Μαρία Ποπκιώση.
Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, 20.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου:  Χοροθεατρικό παραμύθι “Η μαγεμένη κόρη” από τη σχολή χορού της Ραχήλ Θεοφάνους
Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου: Παρουσίαση δραματοποιημένου παραμυθιού : ” Το κορίτσι που χαμογελούσε χελιδόνια” από τις εκδόσεις Μολύβι
Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, 19.00:  Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Ευόσμου. Συμμετέχουν η Φιλαρμονική του Δήμου, η Ορχήστρα Εγχόρδων Ωδείου Πρακτέον και Σχολική Χορωδία του 1ου Γυμνασίου Ευόσμου.
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, 16.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου: Κουκλοθέατρο “Τα Χριστούγεννα του λύκου Ζαχαρία” από τη  Λία Παπαθανασίου
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου από τις 11.00 π.μ. – 14.00 μ.μ. “Το χωριό του Αϊ Βασίλη” στο Δημαρχείο Ευόσμου.
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, 15.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου: Κινηματογραφική προβολή ταινίας κινουμένων σχεδίων “Τα φιλαράκια του Άι Βασίλη”.
Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, 11.00π.μ.στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου: Θεατρική παράσταση “Η ξεχασιάρα Μελίσσα” σε κείμενα και σκηνοθεσία της Βάνας Γαρεφαλάκη  από την “Ομάδα 2+2”

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου: 18.30 Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Σκρα. Θα ακολουθήσει πομπή με φαναράκια στην οδό Α. Παπανδρέου με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την ορχήστρα του Α ΚΑΠΗ Ελευθερίου  Κορδελιού και την Φιλαρμονική  Ελευθερίου Κορδελιού. Η πομπή θα καταλήξει  στον πεζόδρομο Εθνικής Αντιστάσεως (θεατράκι) όπου στις 19.00  θα ξεκινήσει η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή με μουσική, χορούς και τραγούδια  και τη συμμετοχή  των Συλλόγων  Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού, του Συλλόγου Σμυρναίων Μικρασιατών “Η Αγία Φωτεινή”, του Πολιτιστικού Συλλόγου “Αλέξανδρος”, του Συλλόγου Κρητών “Ιδαία Γη” Κ. Τούμπας, του τμήματος Παραδοσιακών Χορών της ΔΗΚΕΚΕ και του Αθλητικού Συλλόγου  “Αστέρας”. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την αρωγή των καταστηματαρχών της Δημοτικής Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού.
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου από τις 11.00 π.μ. – 14.00 “Το χωριό του Αϊ Βασίλη” μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελευθερίου Κορδελιού “Μελίνα Μερκούρη” (Καραβαγγέλη 12): Το “Χωριό του Αϊ Βασίλη” θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών, όπου θα μπορούν να ασχοληθούν με δημιουργικές δραστηριότητες και κατασκευές, να γράψουν γράμματα στον Αϊ Βασίλη και  να του τα παραδώσουν προσωπικά.
Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου από τις 10 π.μ.  – 2 μ.μ.  Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους στο Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στο Ελευθέριο Κορδελιό, με την αρωγή τοπικών βιβλιοπωλείων. Κατά της διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν μουσικά δρώμενα με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ελευθέριου Κορδελιού καθώς και νεανικών μουσικών συγκροτημάτων,  ενώ τα δημιουργικά χριστουγεννιάτικα εργαστήρια θα δώσουν την ευκαιρία στους μικρούς φίλους να κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και άλλες χειροποίητες δημιουργίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ