Τελευταία

  «Το μόνο που μένει να δοκιμάσουμε είναι η Δύναμη μας»

  22-11-2016

  thessalonikh-syllogos-ota

  Ανακοίνωση με την οποία καλεί τους εργαζομένους στους Ο.Τ.Α. και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις για συμμετοχή στην απεργία την Πέμπτη 24 Νοέμβρη και στην απεργιακή κινητοποίηση στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Αγίας Σοφίας της Θεσσαλονίκης, εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

  «Συνάδελφοι,  συναδέλφισσες

  Τώρα μας λένε να βάλουμε πλάτη για να έρθει πάλι η «ανάπτυξη», ισχυρίζονται μάλιστα ότι θα είναι δίκαιη. Μόνο μια «δικαιοσύνη» υπάρχει στο καπιταλιστικό σύστημα: πιο φθηνή δουλειά για τους εργαζόμενους, ανακύκλωση της ανεργίας με τις «ευέλικτες μορφές απασχόλησης» και όχι μόνιμη και σταθερή δουλειά. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει από τα εργατικά δικαιώματα  που κατακτήθηκαν με τους αγώνες και το αίμα των εργαζομένων και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις, να υπάρχει …συναίνεση  από τους εργαζόμενους, διατάζουν τους άνεργους, τους μερικά απασχολούμενους, τους απλήρωτους και κακοπληρωμένους, το φτωχό εργαζόμενο λαό να σωπάσει, για να συνεχιστεί  απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού, οι διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση των κερδών τους. Δηλαδή να βάλει την υπογραφή του στα μνημόνια διαρκείας και ο ίδιος ο εργαζόμενος λαός με τη στάση του.  Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη “διαπραγμάτευση”, ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοτικές οργανώσεις. Η επίθεση που δεχόμαστε είναι σε εξέλιξη. Και δεν θα έχει τέλος, αν δεν βάλουμε εμείς τέλος με τη δύναμη της οργάνωσης, της ενότητας της εργατικής τάξης και με σχέδιο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των εκμεταλλευτικών σχέσεων.

  Σχεδιάζουν και νομοθετούν:

  • Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%! Εφαρμογή του ν. Βερναρδάκη για απολύσεις στο Δημόσιο για όσους αξιολογούνται από 0 – 24 (ν. 4369/2016).
  • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο με παραπέρα μισθολογική καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση εφάπαξ, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!
  • Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 300 – 400 ευρώ μισθό!
  • Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους.
  • Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!
  • «Δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ στους αγώνες των εργαζομένων.
  • Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

  Ο κατάλογος είναι μακρύς. Ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Ο κόσμος που σχεδιάζουν, για μας και τα παιδιά μας, είναι ο κόσμος του νέου …υποκατώτατου μισθού, της νέας μισθολογικής καθήλωσης των δημοσίων υπαλλήλων, της μαζικής ανεργίας, της 3ωρης και 4ωρης εργασίας, της 8μηνης κακοπληρωμένης δουλειάς των προγραμμάτων, της διαχείρισης με ψίχουλα της φτώχειας. Είναι ο κόσμος που απαιτεί «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, για να μπορούν να απασχολούν όπως και όσο θέλουν, να απολύουν όποτε θέλουν, να πληρώνουν όποτε θέλουν και όσο θέλουν.

  Οι πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, με μοιρασμένους ρόλους και σχέδιο, βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη των αγώνων, καλλιεργούν την ηττοπάθεια, δίνουν χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους να οργανώσουν χωρίς αντιδράσεις την επίθεση τους. Θέλουν απεργίες «ντουφεκιές στον αέρα» την ίδια στιγμή που υπογράφουν κοινωνική  ειρήνη με τα αφεντικά, «κοινά πορίσματα» και «κοινές ανακοινώσεις» και συμφωνούν μέχρι κεραίας με τα συμφέροντα τους. Αυτό το βρώμικο ρόλο έπαιζαν και παίζουν οι δυνάμεις που αποτελούν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ), έφερναν τις απαιτήσεις των εργοδοτών μέσα στις εργατικές οργανώσεις, έβαζαν τους εργαζόμενους να στηρίζουν ξένα συμφέροντα, να υιοθετούν τις θεωρίες τους. Το ζήσαμε έντονα στην αρχή της εκδήλωση της κρίσης, ότι για την κρίση φταίνε τα δικαιώματά μας, που ήταν πάνω από τις δυνατότητες και τη δουλειά μας και ότι για το κλείσιμο των επιχειρήσεων φταίνε οι αγώνες μας και οι διεκδικήσεις μας. Ότι τελικά η κρίση δεν είναι του καπιταλισμού και ότι με άλλη διαχείριση μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

  Το κυριότερο είναι, ότι θέλουν να κρύψουν την αλήθεια, λένε ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική προοπτική.  

  Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας, αλλάζουμε τους συσχετισμούς, δυναμώνουμε τον Σύλλογο μας, δίνουμε απάντηση με τη συμμετοχή μας στην απεργία. Η υπεράσπιση της ζωής μας και η κλιμάκωση του αγώνα μας θα κριθεί μέσα στους χώρους δουλειάς από εμάς τους ίδιους.

  Τους  έχουμε δοκιμάσει όλους.

  Το μόνο που μένει να δοκιμάσουμε

  είναι η Δύναμη μας.

  ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ 2016

  ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.

  ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  24/11/2016   στις 10:30 π.μ.

   ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ».                                    

  You must be logged in to post a comment Login