Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΝΕΑ«Καμία αύξηση στα τιμολόγια του νερού» σε Πυλαία - Χορτιάτη

«Καμία αύξηση στα τιμολόγια του νερού» σε Πυλαία – Χορτιάτη

nero-diakoph-3

Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα συζητηθεί το θέμα της αύξηση της τιμής του νερού ώστε η απόφαση αυτή να μην προχωρήσει, καλεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πυλαίας – Χορτιάτη.

Σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει ως απαράδεκτη την απόφαση της διοίκησης της Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης και της διοίκησης του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη να υπάρξουν κλιμακωτές αυξήσεις στα τιμολόγια ανάλογα με την κατανάλωση του νερού.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Στην συνεδρίαση του ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη (Δ.Ε.Υ.Α.Χ), στις 10 Νοέμβρη 2016, τέθηκε το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής για το 2017 και αποφασίστηκε να υπάρξουν κλιμακωτές αυξήσεις στα τιμολόγια ανάλογα με την κατανάλωση του νερού.

Για άλλη μια φορά η διοίκηση του δήμου επιβαρύνει την τσέπη του λαού. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο μόνο διάστημα προχώρησε στην αύξηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, το κόψιμο των εκπτώσεων για τους τρίτεκνους στο ωδείο του δήμου και τώρα αυξάνει και την τιμή του νερού.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Ο λαός το έχει άμεση ανάγκη και πρέπει να έχει πρόσβαση σε καθαρό νερό αλλά και σύγχρονες υποδομές για την αποχέτευση και την άρδευση των γεωργικών περιοχών.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης της ΔΕΥΑΧ και της διοίκησης του Δήμου (αυτή άλλωστε ορίζει την διοίκηση της ΔΕΥΑΧ που αποτελείται από δικούς της δημοτικούς συμβούλους) και καλούμε τον λαό του δήμου μας να απαιτήσει να παρθεί πίσω.

Καλούμε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα συζητηθεί το θέμα ώστε η απόφαση αυτή να μην προχωρήσει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ