Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΚινητοποίηση για την ανεργία στη Θεσσαλονίκη

Κινητοποίηση για την ανεργία στη Θεσσαλονίκη

thessalonikh-pame-oktwbrhs-2016

Κινητοποίηση για την ανεργία και για τη διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους διοργανώνουν πρωτοβάθμια ταξικά σωματεία της Θεσσαλονίκης και οι Επιτροπές Ανέργων σήμερα Πέμπτη 3 Νοέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Άγαλμα Βενιζέλου. Αποφάσεις για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου έχουν πάρει η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού και το ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης.

Καλούν τους εργαζόμενους και τους ανέργους να παλέψουν για:

Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας. Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με μισθούς κάτω από 751 ευρώ. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται ανασφάλιστος, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα των τελευταίων Συμβάσεων.

Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ. Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.

Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις. Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.

Σε μαζική συμμετοχή στο πλευρό των εργαζομένων, καλούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Απαιτούν: Σταθερή και μόνιμη δουλειά για τα παιδιά μας. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής απασχόλησης. Άμεσα μέτρα για το χτύπημα της ανασφάλιστης (μαύρης) εργασίας. Μέτρα προστασίας του συνόλου των ανέργων. Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων. Να γίνει δεκτή από την κυβέρνηση η πρόταση νόμου που κατέθεσαν οι 516 Συνδικαλιστικές Οργανώσεις για τις ΣΣΕ και την ανεργία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ