Τελευταία

  «Είναι ώρα για τη δημιουργία ρωμαλέου αντιπολεμικού κινήματος ειρήνης»

  29-10-2016

  edyeth-oxi-stoys-imperialistikoys-polemoys

  Ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Ειρήνης Θεσσαλονίκης με την οποία καταταγγέλει τα κόμματα που επικύρωσαν στη Βουλή το «Μνημόνιο συνεννόησης σχετικά με την Οργάνωση, Διοίκηση, Ασφάλεια, Χρηματοδότηση και Στελέχωση του Μεικτού Κλιμακίου του ΝΑΤΟ για τον Ηλεκτρονικό Πόλεμο (Joint Electronic Warfare Core Staff – JEWCS)». Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

  “Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την νέα κατρακύλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που από κοινού με τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, επικύρωσαν στη Βουλή το «Μνημόνιο συνεννόησης σχετικά με την Οργάνωση, Διοίκηση, Ασφάλεια, Χρηματοδότηση και Στελέχωση του Μεικτού Κλιμακίου του ΝΑΤΟ για τον Ηλεκτρονικό Πόλεμο (Joint Electronic Warfare Core Staff – JEWCS)».

  Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου: «Αποστολή του κλιμακίου είναι η «παροχή υπηρεσιών Ηλεκτρονικού Πολέμου για την υποστήριξη της σχεδίασης και εκτέλεσης επιχειρήσεων και ασκήσεων». Δηλαδή, «ο ηλεκτρονικός πόλεμος – παρεμβολές, υποκλοπές, μπλοκάρισμα ραντάρ τηλεπικοινωνιών και ανταλλαγής ηλεκτρονικών δεδομένων και ό,τι άλλο μπορεί να γίνει στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα, καθώς και η αποτροπή του αντιπάλου από τη χρήση του ή την πλήρη εκμετάλλευσή του».

  Είναι ολοφάνερη η ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και στις επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Η επικύρωση του Μνημονίου και η εγκατάσταση του Κλιμακίου αποτελεί ένα νέο κρίκο στην αλυσίδα, που οι προηγούμενες, αλλά και η σημερινή κυβέρνηση αλυσοδένουν το λαό και τη νεολαία μας, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των σχεδιασμών των μονοπωλίων στην ευρύτερη περιοχή. Ειδικά για τη πόλη μας, στην οποία έχει εγκατασταθεί και το νατοϊκό στρατηγείο NRDC-GR (NATO Rapid Deployable Corps – Greece), στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού.

  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μετά από την προκλητική πρόσκληση προς τους Αμερικανονατοϊκούς ιμπεριαλιστές για τη δημιουργία νέας στρατιωτικής βάσης στο Αιγαίο, μετά την πρόσκληση και την εγκατάσταση ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, μετά από μία σειρά άλλων ενεργειών πλήρους υποταγής στο ΝΑΤΟ, δείχνει, ότι η κατρακύλα της δεν έχει τέλος! Η χθεσινή επικύρωση δείχνει για μια ακόμη φορά την πλήρη ευθυγράμμισή της με τους εγκληματικούς κι επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στο φόντο μάλιστα των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και στα Ελληνοτουρκικά.

  Η μόνη δύναμη, που μπορεί να βάλει φραγμό στην παραπέρα επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας είναι ο λαός και το κίνημά του. Είναι ώρα για επαγρύπνησης και αγώνα ενάντια στην υλοποίηση των σχεδίων κυβέρνησης – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Είναι ώρα για τη δημιουργία ρωμαλέου αντιιμπεριαλιστικού, αντιπολεμικού κινήματος ειρήνης. Να πέσει στο κενό η προσπάθεια της άρχουσας τάξης και των κομμάτων της για τη δημιουργία της λεγόμενης «εθνικής ομοψυχίας» κάτω από τις σημαίες των λεγόμενων «εθνικών στόχων», που μόνο κινδύνους και δεινά.”

  You must be logged in to post a comment Login