«Συγγνώμη γιατί συνέργησα στην εκλογή ενός συνδυασμού που δεν υλοποιεί τις εκλογικές του δεσμεύσεις»

0
20
TEST

kamarinos-giannhs-2

Επιστολή απέστειλε στον δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου ο κ. Καμαρινός με την οποία εξηγεί τις αιτίες της αποχώρησής του από την διοικούσα παράταξη του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, ενώ ζητάει συγνώμη από τους κατοίκους του δήμου γιατί συνήργησε και συμμετείχε, όπως λέει στην επιστολή, στην εκλογή ενός συνδυασμού ο οποίος όχι μόνο δεν κάνει πράξη τις εκλογικές του διακηρύξεις και δεσμεύσεις, αλλά λειτουργεί με τρόπο που μόνο τα συμφέροντα της περιοχής και των κατοίκων της δεν εξυπηρετεί. Αναλυτικά η επιστολή είναι η παρακάτω:

«Προς: Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου, κ. Πέτρο Σούλα

“Παραίτηση του Αντιδημάρχου Ιωάννη Σπ. Καμαρινού, Μη Αποδοχή θέσης ευθύνης & Αποχώρηση από το Συνδυασμό”

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,
Η πρότασή σας για από κοινού κάθοδο στις εκλογές του 2014 με την μορφή της Συνδιοίκησης μάλιστα και ενθυμούμενος ακριβώς τα λόγια σας “ΟΤΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ”, αν και σας εξέφρασα τις ενστάσεις μου και την άρνησή μου για την συνδιοίκηση και ότι από την πείρα μου αυτό συνήθως ξεχνιέται, τη θεώρησα ιδιαίτερα τιμητική, θεωρώντας ότι ανεξάρτητα με το όποιο προσωπικό κόστος θα βοηθούσα στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, που κληθήκαμε ο κάθε ένας και όλοι μαζί να υπηρετήσουμε.
Παρόλο που καταβλήθηκε μια προσπάθεια τα τελευταία δύο χρόνια για την βελτίωση της εικόνας του Δήμου μας, η άποψη μου είναι ότι υπήρχε η δυνατότητα, παρ’ όλες τις συνθήκες της κρίσης, να γίνουν πολύ περισσότερα, χωρίς ιδιαίτερο κόστος και με περισσότερη οργάνωση, προγραμματισμό, επιμέλεια, αποφασιστικότητα, διεκδικήσεις και πίεση προς την κεντρική εξουσία.

Δυστυχώς, ιδιαιτέρως σοβαροί λόγοι κατά την προσωπική μου άποψη, με αναγκάζουν να προβώ στην μη αποδοχή οποιασδήποτε θέσης ευθύνης και την υποβολή της παραίτησης μου, από την θέση του Αντιδημάρχου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Τοπικής Κοινότητας. Δηλώνω επίσης, την παραίτησή μου και από Πρόεδρος της ποιότητας ζωής του Δήμου και όλων των Επιτροπών που συμμετέχω.

Οι λόγοι της απόφασης μου σας έχουν κατά καιρούς γίνει γνωστοί στις ιδιαίτερες συναντήσεις μας και μεταξύ άλλων συνοψίζοντας αναφέρομαι στα παρακάτω: – Δεν υπήρξε τόλμη και πολλές φορές κυριάρχησε ένα κλίμα ευθυνοφοβίας, αναποφασιστικότητας και αναβλητικότητας, ιδιαιτέρως σημαντικών αποφάσεων για την λειτουργία των δήμου μας. – Αναλώθηκε πολύτιμος χρόνος και ενέργεια στην εσωστρέφεια, στην ίντριγκα και στα κουτσομπολιά, παρά στην ουσιαστική παραγωγή έργου και στην επίλυση ζωτικών προβλημάτων που ταλανίζουν το τόπο μας. – Επιτρέψατε τη δημιουργία ομάδων και προσωπικών επιλογών με λάθος συμπεριφορές και αδιαφορία για το κοινό καλό, ενώ απουσίαζε ο παρεμβατικός ρόλος του Δημάρχου, ως όφειλε. – Υπάρχει ατολμία αν όχι αδιαφορία για τον ορισμό νέων ή την αντικατάσταση των παραιτηθέντων Αντιδημάρχων και εκκρεμούν ζωτικής σημασίας θέματα των υπηρεσιών που βρίσκονται σε εξέλιξη.
2
– Δε διαφαίνεται στις προθέσεις σας η τοποθέτηση νέου Γενικού Γραμματέα του Δήμου, της νευραλγικής αυτής θέσης για την ομαλή λειτουργία κάθε δήμου. – Ενώ γνωρίζαμε το χρόνιο πρόβλημα της σχολικής στέγης και είχατε υποσχεθεί την άμεση έναρξη διαδικασιών για την αντιμετώπισή τους από κοινού, μια σειρά γεγονότων σας/μας διαψεύδουν και επιδείξαμε προχειρότητα και εγκληματική καθυστέρηση στην αντιμετώπισή του. – Ενώ συνεργάτες μας μέσω επαφών και γνωριμιών στην κυβέρνηση εξασφάλιζαν διαύλους επικοινωνίας και χρηματοδοτήσεων (ΓΓΑ), επιδείξατε επίσης μια παγερή αδιαφορία έως ακινησία, ως άλαλος να έχει την θέση του δημάρχου. – Η λειτουργία της Δημοτικής επιχείρησης που εμπλέκεται σε μια σειρά υπηρεσιών και δραστηριοτήτων του Δήμου και είναι κομβικής σημασίας, εδώ και καιρό είναι κοινό μυστικό ότι υπολειτουργεί και καρκινοβατεί, χωρίς να λαμβάνετε καμία απόφαση για την επίλυση του προβλήματος.

Κύριε Δήμαρχε, Το καλό του δήμου μας μπορεί να προέλθει μόνο από πολιτικούς που τολμούν και δε φοβούνται τις αλλαγές, τις πρωτοβουλίες, που αφοσιώνονται στην εφαρμογή των διακηρύξεών τους και εμείς ως διοίκηση δυστυχώς δεν τολμήσαμε, δεν κάναμε πράξη αυτά που υποσχεθήκαμε. Ο λαός μας λέει ΄΄αν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν γίνεται΄΄… Οι προεκλογικές διακηρύξεις, για ένα Δήμο ανοιχτό, που θα ανήκει σε όλους τους πολίτες και θα προσφέρει προοπτική, ίσες ευκαιρίες σε κάθε πολίτη ξεχωριστά, για ένα Δήμο αντάξιο των προσδοκιών όλων των συμπολιτών μας, με ανθρώπινο και φιλικό πρόσωπο που θα στηρίζει την καθημερινότητα τους, δεν εφαρμόζονται στο ελάχιστο. Πιστεύω λοιπόν ότι δεν έχω θέση σε ένα τέτοιο Διοικητικό Σχήμα, άτολμο, άνευρο, δυσκίνητο και ξεπερασμένο, χωρίς πρωτοβουλίες και δράση, χωρίς φρέσκιες ιδέες, προγράμματα και λύσεις για τα προβλήματα του τόπου μας. Καλώς ή κακώς, η εποχή όπου ο ρόλος των πολιτών ως χειροκροτητές, έχει τελειώσει. Στα είκοσι και πλέον χρόνια πορείας μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε σαν Δημοτικός Σύμβουλος, είτε σαν Αντιδήμαρχος, είτε ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, έχω μάθει να ενεργώ και να συμπεριφέρομαι με ανιδιοτέλεια για το συμφέρον της περιοχής και των Δημοτών μας και για την τιμή που μου κάνουν να εκλέγουν κάθε φορά. Ευχαριστώ από καρδιάς το σύνολο των πολιτών, οι οποίοι με την ψήφο τους μου έδωσαν τη δυνατότητα να τους εκπροσωπήσω και να ζητήσω συγνώμη που δεν μπόρεσα να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους. Λυπάμαι πολύ, και ζητώ συγγνώμη, από τους συμπολίτες μου γιατί συμμετείχα και συνέργησα στην εκλογή ενός συνδυασμού ο οποίος όχι μόνο δεν κάνει πράξη τις εκλογικές του διακηρύξεις και δεσμεύσεις, αλλά λειτουργεί με τον τρόπο που προανέφερα, που μόνο τα συμφέροντα της περιοχής και των κατοίκων της δεν εξυπηρετεί. Πιστεύω οι συμπολίτες μου θα κατανοήσουν και θα δικαιολογήσουν τους λόγους που με αναγκάζουν να παραιτηθώ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, επιθυμώ την μη αποδοχή οποιασδήποτε θέσης ευθύνης και την παραίτηση μου από Αντιδήμαρχος.
3
Ωστόσο, θα παραμείνω ενεργός δημοτικός σύμβουλος, συνεχίζοντας την πορεία μου ως μάχιμος και ενεργός πολίτης.

Κύριε Δήμαρχε, Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, αναθέτοντας μου τη θέση του Αντιδημάρχου Παιδείας &, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Τοπικής Κοινότητας και του προέδρου της επιτροπής ποιότητας ζωής. Ευχαριστώ επίσης όλους τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και όλα τα μέλη των επιτροπών, για το αξιοπρεπές επίπεδο που επέδειξαν, κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων των επιτροπών ευθύνης μου. Για όλη αυτή την περίοδο θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εργαζομένους του Δήμου και ιδιαιτέρως τους άμεσα συνεργάτες μου, το προσωπικό, τους διευθυντές και τους προϊσταμένους των αντίστοιχων τμημάτων, για την αμέριστη, ειλικρινή και ακούραστη συμπαράσταση τους. Η απόφαση μου αυτή είναι δύσκολη, και γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, λόγω της προσωπικής σχέσης και φιλίας που έχει αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια με τη ενασχόλησή μας με τα κοινά του Δήμου μας. Αλλά πιστεύω ότι είναι η σωστή. Πρέπει στη ζωή να παίρνουμε και τις δύσκολες αποφάσεις. Είναι δύσκολη γιατί μετά τα αποτέλεσμα των εκλογών του 2014 έγινε η ανατροπή μιας βαλτωμένης και νοσηρής κατάστασης και παράλληλα δημιουργήθηκαν οι ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον του τόπου μας. Δυστυχώς, σε ένα μεγάλο ποσοστό, οι ελπίδες αυτές διαψεύδονται. Στο Δήμο μας, τον τελευταίο καιρό, έχει δημιουργηθεί έντονο κλίμα δυσαρέσκειας και αμφισβήτησης της ικανότητας να προσφέρει το υπάρχον Διοικητικό Σχήμα αποτελεσματικές υπηρεσίες στους κατοίκους της. Αυτό ελπίζω να αποφευχθεί, έστω και την τελευταία στιγμή, για το καλό του Δήμου μας και όσων ζουν και εργάζονται σ΄ αυτό τον τόπο. Εύχομαι ειλικρινά, η μη αποδοχή των θέσεων ευθύνης και της παραίτησή μου να αποτελέσει την αφορμή για την ενεργοποίηση όλης της παράταξης και την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα αποτελέσουν την αρχή μιας δυναμικής επανεκκίνησης για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων και την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του Δήμου μας.

Καλή επιτυχία σε όλους και εσάς προσωπικά για το καλό των πολιτών και του τόπου μας που έχουμε επιλεγεί να εργασθούμε.

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Σπ. Καμαρινός»

Παραιτήθηκε από την αντιδημαρχία και την διοίκηση ο Γιάννης Καμαρινός

Ο κ. Καμαρινός ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την αχαριστία!