Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΓια την δυσοσμία σε Κορδελιό και Εύοσμο μάλλον φταίει ο... Θεός!

Για την δυσοσμία σε Κορδελιό και Εύοσμο μάλλον φταίει ο… Θεός!

rypansh-molynsh-atmosfairikh-perivallon

Συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση που κατατέθηκε για την δυσοσμία στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι χρόνιο και όπως είπε δεν ευθύνονται οι αέριοι ρύποι διότι η μέτρηση έδειξε ότι είναι κάτω των φυσιολογικών ορίων. Οι έλεγχοι στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ δεν έδειξαν ότι προέρχεται από εκεί η δυσοσμία, όπως επίσης και από τις υπόλοιπες βιομηχανικές μονάδες της περιοχής.

Ανέφερε ωστόσο πως οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχουν τα κατάλληλα όργανα για ανίχνευση των συγκεκριμένων οσμών και απευθύνθηκε στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για να διενεργήσει μελέτη που θα είναι έτοιμη έως το τέλος του 2016 για να προσδιοριστεί το κατάλληλο όργανο! Ο υφυπουργός ανέφερε πως ανάλογη διαδικασία είχε γίνει και το 2013 και είχε απορριφθεί.

Πώς να έχουν αποτέλεσμα οι έλεγχοι που έγιναν όταν δεν έγιναν με τα κατάλληλα όργανα, σημείωσε στη δευτερολογία του ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής που μαζί με τον Σάκη Βαρδαλή έκαναν την επίκαιρη ερώτηση.

Τόνισε ότι χρειάζεται μέτρηση συγκεκριμένων χημικών ενώσεων και σημείωσε ότι υπάρχει το κατάλληλο εργαστήριο, δημόσιο και διαπιστευμένο, αλλά λείπει ο κατάλληλος τεχνολογικός εξοπλισμός από το σταθμό μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Κορδελιό. Ανέφερε πως απαιτείται η τοποθέτηση ενός ειδικού φίλτρου συγκέντρωσης των θειούχων ενώσεων με κόστος γύρω στις 50.000 ευρώ και κάλεσε την κυβέρνηση να καλύψει το κόστος.

Βέβαια για την κυβέρνηση, από το να μπαίνει σ’ όλες αυτές τις περίπλοκες και κοστοβόρες διαδικασίες, θα ήταν πιο εύκολο να επιρρίψει τις ευθύνες της δυσοσμίας στον Θεό και να ξεμπερδέψει μια και καλή από αυτούς που δεν καταλαβαίνουν ότι είναι αναλώσιμοι και επιμένουν να ζητούν μέτρα για να προστατέψουν την υγεία τους. Άσε που αν παρθούν μέτρα για να μην μολύνεται το περιβάλλον θα ζουν περισσότερο και θα χρειάζεται να λαμβάνουν έστω και πενιχρές συντάξεις.

Στην Βουλή η δυσοσμία σε Κορδελιό και Εύοσμο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ