Τελευταία

  «Ψέμματα και συκοφαντίες για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ»

  20-10-2016

  ota-symbasioyxoi-dhmotikoi-ypallhloi

  Δελτίο τύπου εξέδωσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία – ΟΤΑ με το οποίο αποντά στην πλειοψηφία της ΔΑΣ-ΟΤΑ και αναλυτικά λέει τα παρακάτω:

  «Το δελτίο τύπου  εξέδωσε η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Μπαλασόπουλος-ΔΑΚΕ), μόνο και μόνο για να επιτεθεί στην ΔΑΣ-ΟΤΑ και στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ για την πρόσφατη κινητοποίηση των συνάδελφων συμβασιούχων.

  Έχουν ενοχληθεί σφόδρα που το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ και άλλα σωματεία από όλη την Ελλάδα, μπήκαν μπροστά και οργάνωσαν την κινητοποίηση για την διεκδίκηση του αιτήματος για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

  Έχουν ενοχληθεί σφόδρα που δεν έκαναν τίποτα για τους συναδέλφους που αγωνιούν για το εργασιακό τους αύριο.

  Έχουν ενοχληθεί ακόμα και για το θετικό αποτέλεσμα (τις δεσμεύσεις του υπουργού), που είχε αυτή η κινητοποίηση.

  Έχουν ενοχληθεί σφόδρα που ήταν απόντες απο την κινητοποίηση αυτή (και με αυτή την έννοια απεργοσπάστες), και έτρεξαν τελευταία στιγμή να παρακαλέσουν το υπουργείο να τους δεχτεί να συναντηθούν την ίδια μέρα .

  Για τα παραπάνω υπεύθυνη είναι η  η αντίληψη τους  για τους συμβασιούχους, και αντί να λένε την αλήθεια, λένε ψέμματα και συκοφαντίες.

  Είτε σαν ΔΑΣ-ΟΤΑ, είτε το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ, κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι ΄΄τάζουμε λαγούς με πετραχήλια στους συμβασιούχους ή ότι παίζουμε με τον πόνο τους΄΄. Αντίθετα έχουμε μια σταθερή θέση και στάση, ότι μόνο μέσα απο τον αγώνα και την πάλη θα μπορέσουν να κερδίσουν το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία. Όπως ακριβώς με τέτοιους όρους κινήματος δώσαμε την μάχη με τους συναδέλφους από τα 5μηνα, για να κερδίσουν τα στοιχειώδη και αυτονόητα εργασιακά δικαιώματα.

  Η συγκεκριμένη πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ απλά δεν θέλει να ασχοληθεί με τους συναδέλφους συμβασιούχους, δεν τους θεωρεί κομμάτι του κλάδου όπως λένε οι ίδιοι ΄΄δεν θα παλέψω για να γίνει μόνιμος ο κάθε περαστικός΄΄!!!  Δεν παλεύουν για την μόνιμη και σταθερή εργασία και στην ουσία σιγοντάρουν τις ευέλικτες σχέσεις εργασίας. Έχουν ξεχάσει ότι πολλοί απ την πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ, ήταν κάποτε συμβασιούχοι και μάλιστα σε εποχές που δεν υπήρχαν κριτήρια ΑΣΕΠ ούτε για συμβασιούχους.

  Η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ δεν τους θέλει ούτε για μέλη της και αυτή τους η θέση είναι γνωστή εδώ και χρόνια και θα επαναληφθεί και στο συνέδριο που έχουμε μπροστά στις 5/12.

   Στους λεονταρισμούς του στυλ ΄΄ότι ποτέ στα χρόνια που πέρασαν δεν ετεροπροσδιορίστηκε η ΠΟΕ-ΟΤΑ΄΄ τους θυμίζουμε ότι ο Τσίπρας και η Δούρου, είχαν κάνει δεύτερο σπίτι τους τα γραφεία της Ομοσπονδίας.

  Όσον αφορά το επιχείρημα ότι΄΄ δεν πάρθηκε απόφαση γιατι δεν ήρθε ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ-ΟΤΑ ΄΄ ξέχασαν μάλλον ότι  είχαν οι ίδιοι αναβάλει την συνεδρίαση από το πρωί του Σαββάτου 8/10 και σε κάθε περίπτωση έχουν την πλειοψηφία να αποφάσιζαν στάση εργασίας αν το ήθελαν τόσο πολύ, κανένας δεν τους εμπόδιζε.

  Καλούμε όλους τους συναδέλφους μέσα από τα σωματεία να δημιουργήσουν ένα πλατύ μέτωπο πάλης, με όλους τους εργαζόμενους στο κλάδο ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, ενάντια σε όλους αυτούς που μας θέλουν διασπασμένους εργασιακά.

  Η ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στις σημερινές συνθήκες είναι όρος για νίκες».

  You must be logged in to post a comment Login