Κάλεσμα οργάνωσης του αγώνα για την προστασία της υγείας

0
6
TEST

 

rypansh-molynsh-atmosfairikh-perivallon-2

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Γυναικών Ευόσμου με την οποία καλεί σωματεία, συλλόγους, γονείς και κηδεμόνες σε σύσκεψη την Παρασκευή, 7 Οκτώβρη, στις 7.00 μμ, στο Φουαγιέ του Δημαρχείου Ελ. Κορδελιού – Ευόσμου για την οργάνωση της δράσης και του αγώνα για άμεσα μέτρα, ώστε να προστατευτεί η ζωή και η υγεία των κατοίκων. Παρατίθεται ολόκληρη η ανακοίνωση – κάλεσμα:

«Καθημερινά βιώνουμε την αποκρουστική οσμή και τα δηλητήρια του φωτοχημικού νέφους, τα παιδιά και οι οικογένειες μας πνίγονται κυριολεκτικά από αυτό, τα αναπνευστικά προβλήματα, οι αλλεργίες, οι καρκίνοι έγιναν πια αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

Παρά τις υποσχέσεις των κυβερνώντων χρόνια τώρα, η περιβαλλοντική ρύπανση στην Δυτική Θεσσαλονίκη συνεχίζεται να βρίσκεται σε εγκληματικά ψηλά επίπεδα.

Καμιά ενέργεια δεν έγινε από τη μεριά τους για την εκτίμηση των πηγών της ατμοσφαιρικής ρύπανσης για την προστασία των κατοίκων από υψηλές συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικών ρυπαντών, για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζητημάτων υγείας (πχ εξειδικευμένη επιδημιολογική έρευνα, πρόγραμμα παρακολούθησης της υγείας του πληθυσμού, θεραπεία, σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης κλπ).

Τους υπευθύνους, που θα έπρεπε να μεριμνήσουν και δεν το κάνουν, καλύπτοντας συγκεκριμένα συμφέροντα των βιομηχάνων τους ξέρουμε.

Οι Κυβερνήσεις, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και οι Δήμαρχοι έχουν ευθύνη, που συγκαλύπτουν τα καθημερινά εγκλήματα σε βάρος των παιδιών και των οικογενειών μας.

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ!

Σας καλούμε

την Παρασκευή, 7 Οκτώβρη, στις 7.00μμ,

στο Φουαγιέ του Δημαρχείου Ελ. Κορδελιού – Ευόσμου

για να συζητήσουμε την οργάνωση της δράσης και του αγώνα μας για

άμεσα μέτρα, ώστε η ζωή και η υγεία μας να προστατευτεί».