Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΣυγκέντρωση ενάντια στην κατάργηση του εφάπαξ των εργαζομένων στον τουρισμό

Συγκέντρωση ενάντια στην κατάργηση του εφάπαξ των εργαζομένων στον τουρισμό

setepe-episitismos-toyrismos-pshla-to-kefali

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στις Τουριστικές και Επισιτιστικές Επιχειρήσεις Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση έξω από το ΙΚΑ της Αριστοτέλους, αύριο Τετάρτη 5 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ., ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος από το ΤΑΠΙΤ για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους όταν συμπληρώνουν 20 χρόνια δουλειάς. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας προς την Ένωση Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο, τονίζει ότι η απόφαση της κυβέρνησης, «επιβεβαιώνει ότι η αντιασφαλιστική επίθεση δεν σταμάτησε τον περασμένο Μάη με την ψήφιση του νόμου – λαιμητόμου. Τα μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους θα συνεχίζουν να έρχονται βροχή το επόμενο διάστημα, μαζί με το αντεργατικό πακέτο για τα εργασιακά και τον συνδικαλιστικό νόμο που είναι προ των πυλών».

Αναφορικά με την προπαγάνδα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τα αισχρά ψέματα του υπουργού Εργασίας για δήθεν «απονομή δικαιοσύνης και ισονομίας» στο ασφαλιστικό σύστημα τονίζει ότι «δεν πείθουν κανέναν. Κανείς δεν μπορεί να βαφτίσει δικαιοσύνη την κατάργηση δικαιωμάτων των εργαζομένων και την αρπαγή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων».

Καταλήγοντας, το Συνδικάτο σημειώνει ότι «κανείς εργαζόμενος δεν συναινεί στο νέο αυτό έγκλημα. Κανείς δεν αποδέχεται τη νέα σφαγή που μας ετοιμάζουν. Έχουμε και πείρα και γνώση και αποφασιστικότητα να τους εμποδίσουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ