Socialize

Socialize

Socials

Reunion 165x265

Τα προνόμια στους λεφτάδες και τα ψίχουλα στο λαό παρουσίασε ο Τσίπρας στον ΟΗΕ

23-09-2016

tsipras-ohe-3

Τον οδικό χάρτη των προνομίων για το κεφάλαιο και της διαχείρισης της ακραίας φτώχειας παρουσίασε και από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ απέφυγε να πει το παραμικρό για τα αίτια της προσφυγιές και των εγκλωβισμένων ανθρώπων στην Ελλάδα.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε την βιώσιμη περιεκτική ανάπτυξη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί «να δημιουργήσει ένα περιβάλλον φιλικό στο επιχειρείν που ενθαρρύνει την ανάπτυξη» θέτοντας διαφανείς κανόνες μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων έτσι ώστε η χώρα να «ξεμπερδεύει με τις αμαρτίες του παλιού κατεστημένου: διαφθορά, πελατειακές σχέσεις και παρασιτικές επιχειρηματικές πρακτικές», ενώ για το λαό υπόσχεται ψίχουλα και ελπίδα λέγοντας πως «αντιμετωπίζουμε τις σοβαρές κοινωνικές συνέπειες που η επιβαλλόμενη λιτότητα έχει επιφέρει στην ελληνική κοινωνία».

Επανέλαβε ότι «προωθούμε όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» δηλαδή τα αντιλαϊκά μέτρα για για το φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον και «παροτρύνουμε τους εταίρους μας να προχωρήσουν με την οριστικοποίηση των αναγκαίων μέτρων για την μείωση του χρέους μας έτσι ώστε να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και να ανοίξουμε τον δρόμο για την επιστροφή μας στις χρηματαγορές». Ισχυρίστηκε «προστατεύουμε το κράτος πρόνοιας και τα εργασιακά δικαιώματα» όταν η κυβέρνηση έκοψε για δεύτερης φορά τις συντάξεις, κατάργησε το ΕΚΑΣ και ετοιμάζει πλήγμα στα Εργασιακά με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Επί της ουσίας ζητά από το λαό να περιμένει με το χέρι απλωμένο καθως ίσως κάτι να λάβει μιας και όπως; είπε «η Ελλάδα βγαίνει τώρα, μετά από επτά ταραγμένα χρόνια ύφεσης».

Επιπλέον ανάφερε πως «αξιοποιούμε τη στρατηγική θέση της Ελλάδας στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων έτσι ώστε να μπορέσει να καθιερωθεί σαν κόμβος ενέργειας, εμπορίου, ναυτιλίας και σιδηροδρομικών μεταφορών στην περιοχή» παρουσιάζοντας τις επενδυτικές ευκαιρίες που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και κάνοντας ορατή την όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας σε σχεδιασμούς που προκαλούν επεμβάσεις και ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Για το Προσφυγικό ανάφερε πως «περίπου 60.000 μετανάστες παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα σήμερα, αφού τα βόρεια σύνορά μας αποκλείστηκαν εξαιτίας μονομερών ενεργειών άλλων χωρών» αν και αποτελεί κεντρική πολιτική γραμμή της ΕΕ που αποτυπώνεται ολοφάνερα στη συμφωνία με την Τουρκία, μια συμφωνία που ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίστηκε λέγοντας ότι «μαζί με τις τουρκικές και τις ευρωπαϊκές αρχές, εφαρμόζουμε την πολύ δύσκολη αλλά αναγκαία συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας. Μια συμφωνία που έχει οδηγήσει σε ριζική μείωση των ροών και ακόμη πιο σημαντικό των θανάτων στο Αιγαίο. Μια συμφωνία που αντικατέστησε τον επικίνδυνο δρόμο του Αιγαίου με ένα νόμιμο προς την Ευρώπη» Όμως κανένας νόμιμος δρόμος δεν άνοιξε όπως δείχνει ο εγκλωβισμός δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και οι πνιγμοί προσφύγων και μεταναστών στη θαλάσσια διαδρομή προς την Ιταλία.

Για το Κυπριακό ανέφερε πως «παραμένουμε σταθεροί στην υποστήριξή μας στις διακοινοτικές συνομιλίες για μια δίκαιη, βιώσιμη και αποτελεσματική λύση στο Κυπριακό, στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και του καθεστώτος της Κύπρου, ως χώρας – μέλους της ΕΕ» και για την ονομασία της ΠΓΔΜ σημείωσε ότι «στο ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ υποστηρίζουμε σταθερά μια κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις erga omnes». Σε ό,τι αφορά στην Τουρκία τάχθηκε ενίσχυση του διαλόγου και των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας «μέσω ενός ευρέως φάσματος πρωτοβουλιών, συμπεριλαμβανόμενης και της πολύ καλής συνεργασίας μας στην διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών» και πως «ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο είναι ο μόνος τρόπος για την οικοδόμηση στέρεων και μακράς διάρκειας γειτονικών σχέσεων».

You must be logged in to post a comment Login