Τελευταία

  Επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ για τα δεδουλευμένα

  20-09-2016

  oasth-2

  Κυβέρνηση και ΟΑΣΘ κρατούν σε ομηρία τους 2.300 εργαζόμενους του Οργανισμού και το λαό της Θεσσαλονίκης, που για άλλη μια φορά έχει μείνει χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

  Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους ύψους 6,1 εκατ. ευρώ και από το Σάββατο προχώρησαν και πάλι σε επίσχεση εργασίας, καθώς κυβέρνηση και ΟΑΣΘ παίζουν βρώμικο παιχνίδι στις πλάτες τους.

  Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υποδομών αρνείται να καταβάλει στον ΟΑΣΘ τα χρήματα που είχε δεσμευθεί ότι θα δώσει προκειμένου να κατευθυνθούν για την πληρωμή των εργαζομένων και ζητά τους ατομικούς λογαριασμούς των εργαζομένων για να τα καταβάλει απευθείας.

  Η διοίκηση του ΟΑΣΘ αρνείται να δώσει τους ατομικούς λογαριασμούς των εργαζομένων επικαλούμενος ότι πρόκειται για προσωπικά δεδομένα. Η διοίκηση του ΟΑΣΘ απειλεί με κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για να σταματήσει τις κινητοποιήσεις και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε επιστράτευση των εργαζομένων.

  Για σήμερα έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, από την οποία θα κριθεί η παραπέρα στάση των εργαζομένων.

  You must be logged in to post a comment Login