Socialize

Socialize

Socials

Reunion 165x265

Η πηγάδα του Μελιγαλά, ο αποκεφαλισμός του Άρη κι ο εμφύλιος πόλεμος!

17-09-2016

beloyxiwths-arhs-2

Όταν πρωτοπήγα στο πανεπιστήμιο συνάντησα ένα άθλιο υποκείμενο το οποίο τύχαινε να είναι μοναχογιός και να έχει γονείς εν ενεργεία διευθυντές σχολείων τους οποίους ποτέ δεν γνώρισα, αλλά σίγουρα ήταν πιο άθλια υποκείμενα από τον γιο τους! Ο τύπος αυτός ήταν καμιά δεκαριά χρόνια μεγαλύτερος και κατέληξε στο πανεπιστήμιο, στο οποίο εγώ ήμουν φοιτητής, αφού πρώτα είχε εκδιωχθεί από δύο άλλα πανεπιστήμια για την επιστημονική του ανεπάρκεια και για την απύθμενη βλακεία του! Στο πανεπιστήμιο συμπέσαμε γιατί είχε γίνει «αιώνιος», αλλά υποστήριζε την παράταξη η οποία ήθελε να διώξει τους «αιώνιους» από τα πανεπιστήμια!

Μια από τις πρώτες μέρες λοιπόν που πήγα στο πανεπιστήμιο συνάντησα τον τύπο αυτόν να αγορεύει στον μπουφέ του πανεπιστημίου περί της βιαιότητας των ληστοσυμμοριτών. Από το στόμα αυτού του τενεκέ έμαθα για πρώτη φορά ότι ο Βελουχιώτης κατέσφαξε τους εθνικόφρονες στον εμφύλιο πόλεμο και έπαθε αυτό που του άξιζε, δηλαδή αποκεφαλίστηκε και παλουκώθηκε λίγο πριν το τέλος του εμφυλίου πολέμου! Στην ίδια διάλεξη ο προφέσορας της παραχάραξης της ιστορίας πληροφόρησε το κοινό του ότι στον Μελιγαλά οι κομμουνιστοσυμμορίτες κατέσφαξαν τους πατριώτες λίγο πριν οι εχθροί του έθνους συμπτυχτούν στον Γράμμο και στο Βίτσι.

Είναι σίγουρο ότι ο ανόητος που ξεστόμιζε όλες αυτές τις βλακείες ήταν πεπεισμένος ότι όλα όσα έλεγε ήταν αλήθεια! Είναι εξίσου όμως σίγουρο ότι οι άθλιοι γονείς του γνώριζαν πως δίδασκαν συνειδητά ψεύδη. Ο Άρης, ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, καταδιώχθηκε και αποκεφαλίστηκε από τους συνεργάτες των Γερμανών, οι οποίοι έβγαλαν τις Γερμανικές στολές και φόρεσαν τις Εγγλέζικες, λίγους μήνες μετά την εκδίωξη των Γερμανών. Η μάχη του Μελιγαλά έγινε τον Σεπτέμβρη του 1944 ενώ η Ελλάδα απελευθερώθηκε από τους Γερμανούς τον Οκτώβρη του 1944. Στο Μελιγαλά ήταν συγκεντρωμένος ο σκληρός πυρήνας των συνεργατών των Γερμανών. Προφανώς και τα δύο γεγονότα καμία σχέση δεν είχαν με τον εμφύλιο πόλεμο.

Κατά την διάλεξη του τενεκέ στο πανεπιστήμιο για τα δύο αυτά γεγονότα γέλασε και το παρδαλό κατσίκι. Βρέθηκαν όμως και δύο που πίστευαν τα ίδια πράγματα χωρίς να επιμείνουν. Είναι σίγουρο πως πλέον πολλοί περισσότεροι έμαθαν την ιστορία με αυτόν τον παραχαραγμένο τρόπο!

Πολλά χρόνια μετά από εκείνην τη διάλεξη, μία μάχιμη έγκριτη δημοσιογράφος ξεστόμισε κάτι πολύ πιο επιστημονικό! Παραχάραξε την ιστορία διά μέσου ενός γεγονότος του παρόντος με έναν εκπληκτικό προπαγανδιστικό τρόπο που χτυπάει κατευθείαν στο υποσυνείδητο κυρίως των πιο αγράμματων και καθυστερημένων όντων που αποθηκεύουν οποιοδήποτε σκουπίδι της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και του διαδικτύου, γιατί ποτέ δεν είχαν σχέση με το βιβλίο και την γνώση. Είπε λοιπόν αυτή η μεγάλη δημοσιογράφος ότι έγιναν επεισόδια στην πηγάδα του Μελιγαλά κατά τον εορτασμό στη μνήμη των θυμάτων του εμφυλίου πολέμου! Αναμετάδοση ενός γεγονότος στο φόντο μιας παραχαραγμένης ιστορίας και είναι σίγουρο ότι η κυρία δεν αγνοεί πως ο εμφύλιος ξεκίνησε δύο χρόνια μετά την μάχη του Μελιγαλά!

Η χυδαία παραχάραξη της ιστορίας που μόνο οι πιο γελοίοι ταγματασφαλίτες τολμούσαν κάποτε να κάνουν, σήμερα γίνεται από διάφορους «έγκριτους». Βέβαια για να φτάσουμε ως εκεί χρειάστηκε πρώτα διάφοροι «αριστεροί» σκηνοθέτες και συγγραφείς να εξισώσουν τους ταγματασφαλίτες με τους αγωνιστές!

Ραφαήλ Βασιλειάδης

You must be logged in to post a comment Login