Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΜαχητικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την ΔΕΘ

Μαχητικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την ΔΕΘ

pame-deth-2016

Ιδιαίτερα μαζική και πολύ δυναμική ήταν η πορεία στη Θεσσαλονίκη μετά το συλλαλητήριο που διοργανώθηκε από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους με αφορμή τα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, συνταξιούχοι έφτασαν στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο που ήταν φρουρούμενο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ειδικές κατασκευές για να μην πλησιάζουν οι διαδηλωτές, παρέμειναν για αρκετή ώρα εκεί βροντοφωνάζοντας συνθήματα, ενώ η πορεία συνεχίστηκε στους δρόμους, στο κέντρο της πόλης και ολοκληρώθηκε στο Άγαλμα Βενιζέλου.

«Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή. Οργάνωση – Αγώνας για την ανατροπή». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί αγρότες, γυναίκες και νέοι από τη Θεσσαλονίκη αλλά και τους νομούς της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, που έδωσαν το παρόν στο προσκλητήριο του ταξικού εργατικού κινήματος.

Στην πλατεία Αριστοτέλους, πήραν τη θέση τους εργάτες και υπάλληλοι, άνεργοι, από κάθε κλάδο, συγκροτημένα πίσω από τα πανό των σωματείων τους και των Επιτροπών Αγώνα, εργαζόμενοι στον κλάδο του Εμπορίου, «Μαρινόπουλο», «Καρυπίδη», κ.α. που παλεύουν ενάντια στην εργασιακή ανασφάλεια και την απληρωσιά, οι απεργοί της «Κόκα-Κόλα» που τρία χρόνια τώρα παλεύουν για ανάκληση των απολύσεων και παραγωγική επαναλειτουργία του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη, νέες δυνάμεις που γνώρισαν το ΠΑΜΕ μέσα στους αγώνες. Συγκροτημένα και με μαζικά μπλοκ πορεύτηκαν και οι Λαϊκές Επιτροπές.

Μαζί με τους εργάτες σε κοινό μέτωπο βρέθηκαν και οι αγρότες που αγωνίζονται μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, οι γυναίκες μαζί με τους Συλλόγους της ΟΓΕ και οι νέοι με τις Επιτροπές Αγώνα και το ΜΑΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ