Τελευταία

  Άνεργος ανασφάλιστος δεν μπορεί να χειρουργηθεί γιατί δεν έχει χρήματα

  08-09-2016

  syriza-ygeia

  Άνεργος και ανασφάλιστος από τη Λάρισα, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και χρειάζεται χειρουργείο, δεν μπορεί να νοσηλευτεί και να χειρουργηθεί εκτός αν έχει ασφαλιστικό βιβλιάριο ή χρήματα να πληρώσει.

  Το γεγονός καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας (ΕΚΝΛ) και απαιτεί να γίνει άμεσα η εισαγωγή του στο Πανεπιστημιακό Περιφερειακό Νοσοκομείο Λάρισας (ΠΠΝΛ).

  Συγκεκριμένα το ΕΚΝΛ αναφέρει:

  «Το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι σε αντίθεση με όσα διαλαλεί, ότι οι ανασφάλιστοι έχουν δωρεάν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, Λαρισαίος άνεργος και ανασφάλιστος με σοβαρό πρόβλημα υγείας στο πόδι του, όπως μας ανέφερε δεν τον δέχτηκαν να νοσηλευτεί και να χειρουργηθεί στο πόδι του, αν δεν έχει ασφαλιστικό βιβλιάριο ή χρήματα για να πληρώσει.

  Απαιτούμε άμεσα να γίνει εισαγωγή στο ΠΠΝΛ του συγκεκριμένου ανασφάλιστου (στη διάθεση του ΕΚΝΛ είναι το όνομά του) και κάθε άλλου ανασφάλιστου, χωρίς άλλες προϋποθέσεις και αξιώσεις.

  Διεκδικούμε για όλο το λαό σύγχρονες αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες Υγείας -Πρόνοιας. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή στη Δημόσια Υγεία. Να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό στη Δημόσια Υγεία, με ευθύνη του κράτους».

  You must be logged in to post a comment Login