Socialize

Socialize

Socials

Reunion 165x265

Δεν φτάνει που έχετε την υγειά σας;!

05-09-2016

nighria-paidia-peina

«Ξημερώματα Δεκαπενταύγουστου, δύο παιδάκια έξι χρονών, ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι σε διπλανά κρεβάτια του νοσοκομείου, ο Παναγιώτης και η Μαρία, χτυπημένα και τα δύο από λευχαιμία. Σε κάποια στιγμή η Μαρία έκλεισε τα ματάκια της για πάντα! Σύγχυση επικράτησε, πνίγηκε στο κλάμα και η μητέρα του μικρού Παναγιώτη για την μικρή Μαρία που έφυγε!

– Μην κλαις μαμά, της είπε ο Παναγιώτης, καλά είναι η Μαρία!

– Μα πως παιδί μου είναι καλά;! Η Μαρία έφυγε για πάντα!

– Καλά είναι μαμά η Μαρία, μην στεναχωριέσαι! Να εκεί στο παράθυρο στέκεται και με φωνάζει να πάω μαζί της!

Η μητέρα του μικρού Παναγιώτη πήρε τηλέφωνο το σύζυγο της να σπεύσει για να προλάβει ζωντανό το παιδί! Έτσι κι έγινε! Μόλις έφτασε ο πατέρας του μικρού Παναγιώτη, ο μικρός ακολούθησε την Μαρία και έγιναν και οι δυο αγγελάκια! Ο μικρός Παναγιώτης έβλεπε με την αγνή ψυχούλα του την Μαρία που είχε γίνει αγγελάκι και ήξερε ότι κι εκείνος θα γίνει αγγελάκι!

Αυτήν την φοβερή ώρα έζησε μια φίλη της ξαδέλφης της αδελφής της γειτόνισσας της συναδέλφου της αδελφής της ξαδέλφης μιας γνωστής της γυναίκας μου που συναντιούνται κάθε εβδομάδα στη λαϊκή αγορά για ψώνια. Συγκλονίστηκα από αυτή τη φοβερή ιστορία. Άρχισα να κλαίω όταν την άκουσα. Την επόμενη μέρα ένας φίλος μου διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν είχε φράγκο για να πάρει γάλα στα παιδιά του!

– Καλά δεν ντρέπεσαι να βαρυγκωμάς για το γάλα των παιδιών σου;!

– Μα θα πεθάνουν από την πείνα!

– Ο θεός είναι μεγάλος!

– Ευχαριστώ, ευχαριστώ πολύ!

– Εμένα;! Τον Θεό να ευχαριστάς!

– Μα εσύ θα μου δώσεις το σημερινό γάλα των παιδιών μου!

– Γάλα δεν θα σου δώσω! Θα σου δώσω όμως ελπίδα!

Πιάνει και του λέει ο μάστορας την ιστορία με τον μικρό Παναγιώτη και την μικρή Μαρία και καταλήγει:

– Ο κόσμος ζει τέτοια δράματα και συ αγχώνεσαι και βαρυγκωμάς για το γάλα των παιδιών σου;! Ψηλά το κεφάλι! Ότι και να γίνει είναι θέλημα θεού»!

Αν κάποιος πιστεύει ότι τα παραπάνω είναι γεννήματα του νου πέφτει έξω! Την άκουσα αυτήν την ιστορία χθες το βράδυ από έναν κοιλαρά που τρώει με δέκα μασέλες, που στο σπίτι του μπαίνουν δύο σίγουροι μισθοί, που αν ήταν δυνατό από ολιγάρκεια και βαθιά πίστη στο θεό θα έκανε τα πάντα για να είχε ακόμα εννέα – δέκα μισθούς! Αυτός ο τύπος και πολλοί άλλοι σαν κι αυτόν σπέρνουν, εις το όνομα του πατρός, αυτήν την άθλια ιστορία για να μας πείσουν ότι το 2016 με τόσο ανεπτυγμένη επιστήμη, με τόσο προηγμένες μηχανές, με τόσο παραγόμενο πλούτο γύρω μας πρέπει να είμαστε χαρούμενοι γιατί τα παιδιά μας πεθαίνουν από την πείνα κι όχι από τον καρκίνο! Το ότι καθημερινά μας βγάζουν τον καρκίνο, την σχιζοφρένεια, το έμφραγμα, το εγκεφαλικό, με το άγχος της επιβίωσης δεν έχει καμία σημασία! Δόξα να έχει ο μεγαλοδύναμος!

Όσο για τα χιλιάδες παιδιά που πεθαίνουν καθημερινά στον κόσμο από την πείνα εξαιτίας της δράσης του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που λέγεται καπιταλισμός, δεν τρέχει τίποτα! Ο μεγαλοδύναμος να είναι καλά! Θα τα κάνει αγγελάκια και θα ξοφλήσει μαζί τους, θα ξοφλήσουν μαζί τους και οι κοιλαράδες που τα οδήγησαν στο να γίνουν «αγγελάκια», θα ξοφλήσουν μαζί τους και οι άλλοι που έκαναν την «παλαβή» αφήνοντάς τα να γίνουν «αγγελάκια»! Άλλωστε είναι δυνατόν να λυπόμαστε που ο Θεός αποφάσισε να πάρει δίπλα του, έστω με τον μαρτυρικό τρόπο της πείνας, εκατομμύρια παιδάκια;!

Κάτι τέτοιες ιστορίες ακούγοντας οι μουζίκοι, μετέτρεψαν τα παιδάκια του τσάρου Νικολάου, όταν ήρθε η ώρα, σε αγγελάκια και την τσαρική οικογένεια σε αγγέλους, μεταθέτοντάς τους πλησίον του θεού για να βασιλεύσουν αιωνίως! Τώρα γιατί τους μουζίκους τους είπανε φονιάδες, ενώ τους καπιταλιστές τους κάνουν αγιογραφίες για την ίδια ιστορία της «αγγελοποίησης» είναι απορίας άξιο!

Νάβις

You must be logged in to post a comment Login