Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΔασκάλα του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Κορδελιού από το CERN

Δασκάλα του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Κορδελιού από το CERN

cern-daskaloi-ellada
Η Κυριακή Ζερβού δασκάλα του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου -Κορδελιού Θεσσαλονίκης, είναι ανάμεσα στους 10 Δασκάλους που επιλέχθηκαν (σε σύνολο 150)  από την επιστημονική επιτροπή του CERN στην οποία συμμετείχε ο κορυφαίος θεωρητικός Φυσικός JOHN ELIS.
Δέκα  εκπαιδευτικοί από ισάριθμα δημόσια δημοτικά σχολεία της Ελλάδος συμμετέχουν  στο καινοτόμο πρόγραμμα Playing with Protons που πραγματοποιείται στο CERN από τις 17 έως 22 Αυγούστου.
Σκοπός του πιλοτικού προγράμματος είναι να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να εισάγουν τους μικρούς τους μαθητές σ’ ένα ταξίδι γνώσης, ενισχύοντας την περιέργεια και τη διευρευνητική τους ικανότητα και τονώνοντας έτσι το ενδιαφέρον τους για την επιστημονική έρευνα και ανακάλυψη.
Το πρόγραμμα, το οποίο οργανώνει το CS experiment σε συνεργασία με τη NewWrinkle, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα έχοντας την υποστήριξη του ευρωπαϊκού έργου Creations Project, του Athens International Airport “Eleftherios Venizelos”, της ΕΛΠΕ Όμιλος Εταιρειών και της Elpen.
To CERN διατηρώντας τη σύντμηση (ακρωνύμιο) της αρχικής ονομασίας του Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire, είναι το μεγαλύτερο σε έκταση (πειραματικό) κέντρο πυρηνικών ερευνών και ειδικότερα επί της σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο. Βρίσκεται δυτικά της Γενεύης, στα σύνορα Ελβετίας και Γαλλίας.

Ιδρύθηκε το 1954 από δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες και σήμερα αριθμεί 20 κράτη-μέλη*, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, η οποία είναι και ιδρυτικό μέλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ