Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΣυγκέντρωση στις 9 Αυγούστου για τα πυρηνικά ολοκαυτώματα

Συγκέντρωση στις 9 Αυγούστου για τα πυρηνικά ολοκαυτώματα

eedyeth-xirosima-nagkasaki

Η ΕΔΥΕΘ συνεχίζει το πρόγραμμα των εκδηλώσεών της με την διοργάνωση συγκέντρωσης αφιερωμένης στα χιλιάδες θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος, που προκάλεσαν οι ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, με την εγκληματική ρίψη των δύο ατομικών βομβών στις 6 και στις 9 Αυγούστου 1945.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που έχει εκδώσει η ΕΔΥΕΘ:

«71 χρόνια μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, στην πρόσφατη κοινή ανακοίνωση των συμπερασμάτων ΝΑΤΟ και ΕΕ, μαζί με την απόφασή τους για στρατιωτικό τους συντονισμό δηλώνουν την ετοιμότητα τους να χρησιμοποιήσουν ξανά πυρηνικά όπλα!

71 χρόνια μετά, στη Θεσσαλονίκη στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού, έχει εγκατασταθεί το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο NRDC-GR, στο οποίο προβλέπεται η εγκατάσταση όπλων μαζικής καταστροφής – πυρηνικά, χημικά, βιολογικά!».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Η ΕΔΥΕΘ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα αθώα θύματα της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, εκδήλωση αντίστασης και αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους, που γεννά. Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016, στις 19.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ