Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΗ εξίσωση της αντικατάστασης των αντιδημάρχων Κορδελιού – Ευόσμου…

Η εξίσωση της αντικατάστασης των αντιδημάρχων Κορδελιού – Ευόσμου…

 

dhmotiko-symboulio-aithousa-5e

Μπορεί πέρυσι η αντικατάσταση των αντιδημάρχων να ήταν μια παρτίδα χωρίς νικητή και ηττημένο, φέτος όμως τα πράγματα δεν είναι το ίδιο. Η διοικούσα παράταξη μπορεί να μην είχε συμφωνήσει στην ετήσια αλλαγή αντιδημάρχων, αλλά σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες είχε συμφωνήσει στην αλλαγή αντιδημάρχων στο δεύτερο και στο τέταρτο έτος της θητείας της. Τον Σεπτέμβρη λοιπόν ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου θα χρειαστεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις, καθώς σχεδόν όλοι αν όχι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης περιμένουν να γίνουν αντιδήμαρχοι. Από την άλλη είναι δύσκολο να αντικατασταθούν οι εν ενεργεία αντιδήμαρχοι καθώς είναι τα στελέχη της πρώτης γραμμής της διοικούσας παράταξης και σίγουρα οι περισσότεροι δεν θα δεχτούν με ευχαρίστηση μια τέτοια εξέλιξη! Δεν θα δεχτούν μια τέτοια εξέλιξη ή θα ανεξαρτητοποιηθούν κιόλας κάποιοι από αυτούς, δημιουργώντας στη διοίκηση Σούλα τα ίδια προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στη διοίκηση Λαφαζανίδη;!

Έτσι ή αλλιώς ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου θα χρειαστεί να λάβει δύσκολες αποφάσεις, κρατώντας ταυτόχρονα τη συνοχή της παράταξής του. Καθώς όσο βαδίζουμε προς τον Σεπτέμβρη η ονοματολογία για τις αντιδημαρχίες θα ανάβει, θα έρχονται στο προσκήνιο τα ζητήματα που δημιουργούνται στην συγκρότηση των παρατάξεων στη βάση προσωπικών φιλοδοξιών και όχι πολιτικών συμφωνιών. Για μια ακόμη φορά, σ’ ένα δημοτικό συμβούλιο που ψηφίζει με συντριπτική πλειοψηφία και με τις ψήφους του μεγαλύτερου μέρους της αντιπολίτευσης, τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της κεντρικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα υπάρξει κουβέντα και συγκρούσεις για τους αντιδημάρχους!

Την έκβαση της «μάχης» των αντιδημαρχιών θα τη μάθουμε το Σεπτέμβρη, αλλά είναι πέρα από σίγουρο ότι κάποιοι αντιδήμαρχοι αποκλείεται ν’ αλλάξουν, καθώς τυχόν δυσαρέσκειά τους θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη διοικούσα παράταξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ