«Για την ανεργία δεν φταίνε οι άνεργοι» – Πικετοφορία στον Εύοσμο

0
2
TEST

pame-thessalonikh-dyo-dromoi

Με πικετοφορία την Πέμπτη 21 Ιούλη στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Ευόσμου κλιμακώνονται οι πρωτοβουλίες για την οργάνωση του αγώνα με αιχμή τα ζητήματα της ανεργίας, που παίρνουν ταξικά σωματεία της Θεσσαλονίκης. Η πολύμορφη δράση θα κορυφωθεί με συλλαλητήριο στις αρχές Νοέμβρη.

Θυμίζουμε ότι σειρά πρωτοβουλιών για την οργάνωση του αγώνα με αιχμή τα ζητήματα της ανεργίας, σε σύγκρουση με την πολιτική που καταδικάζει τους ανέργους και τις οικογένειές τους σε μαύρη ζωή, χωρίς δικαιώματα, αποφάσισαν ταξικά σωματεία της Θεσσαλονίκης μαζί με τις λαϊκές επιτροπές της πόλης και τις επιτροπές ανέργων .

Η πρωτοβουλία ανήκει στις εξής συνδικαλιστικές οργανώσεις: Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας, Συνδικάτο Τύπου Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας και Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας.

Το επόμενο διάστημα, θα προχωρήσουν σε συνεδριάσεις των ΔΣ και γενικές συνελεύσεις για την καλύτερη προετοιμασία της δουλειάς για τους άνεργους και παράλληλα σε πολύμορφο και πλατύ άνοιγμα από τα σωματεία.

Μεταξύ άλλων, στις 27 Ιούλη, κινητοποίηση στη ΔΕΗ της Παπαναστασίου. Επίσης, λειτουργία θερινών σινεμά στα τέλη Ιούλη, συναυλία αλληλεγγύης για τους ανέργους στις 28 Αυγούστου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και κινητοποιήσεις – παρεμβάσεις στα καταστήματα του ΟΑΕΔ για διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης των ανέργων.