Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑπάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών για την υδροδότηση περιοχών της Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών για την υδροδότηση περιοχών της Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης

nero-diakoph

Σε απάντηση στην ερώτηση που έγινε στη Βουλή των Ελλήνων σχετικά με τα προβλήματα υδροδότησης περιοχών του Ευόσμου, της Ευκαρπίας και ολόκληρης της Νικόπολης με νερό κατάλληλο για τη δημόσια υγεία, το υπουργείο εσωτερικών απάντησε ότι η ΕΥΑΘ Α.Ε. είναι έτοιμη να υδροδοτήσει την περιοχή με νερό άριστης ποιότητας για τους κατοίκους. Η ΕΥΑΘ ΑΕ προτίθεται, εφόσον της χορηγηθεί αυτή η δυνατότητα από τις αποφάσεις των εκκρεμών δικαστηρίων, να τροφοδοτήσει την περιοχή με άριστης ποιότητας νερό, ενώ ως προς την τιμολογιακή πολιτική, αυτή θα είναι αντίστοιχη με των υπολοίπων περιοχών. Η ΕΥΑΘ Α.Ε. παρέχει ήδη υπηρεσίες αποχέτευσης ακαθάρτων στις παραπάνω περιοχές, ενώ έχει κατασκευάσει δίκτυο αγωγών ύδρευσης για το 90% της περιοχής, το οποίο θα πρέπει να συνδεθεί με τις οικοδομές ενώ υπάρχει η ωριμότητα για την κατασκευή και του υπολειπόμενου δικτύου.

Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών και μετά την απόφαση της περιφέρειας για παύση λειτουργίας των αντλιοστασίων της εταιρείας Κεφαλίδη που δραστηριοποιείται στην περιοχή, είναι έτοιμη η μετάβαση της υδροδότησης της περιοχής από την εταιρία Κεφαλίδη στην ΕΥΑΘ Α.Ε.

Την ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αθανάσιος Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ